Gelecek “Nanoteknoloji” ile yaşanacak

Gelecek “Nanoteknoloji” ile yaşanacak

Dünya, insanlığın yaşamının etkileyecek derecede önemli yeni bir teknolojik devrimi gerçekleştiriyor: Nanoteknoloji. 19 ayrı laboratuvardan oluşan BiyoNano Teknoloji Araştırma Geliştirme Merkezi’ne sahip Fatih Üniversitesi ise bu alandaki öncülüğünü sürdü

Üniversitenin Biyo ve NanoTeknoloji(BİNOTEK) Kulübü bu bilimin önemine işaret etmek ve bu doğrultuda çalışmalara hız kazandırmak amacıyla NABİTEK-2010 ‘Uluslararası Katılımlı Nanobilim ve Nanoteknoloji Öğrenci Kongresi’ni düzenledi. Büyükçekmece Kaya Ramada Plaza’da gerçekleşen kongre, hem ülke içinde Nanoteknoloji ile yakından ilgilenen akademisyen ve öğrencileri hem de yurt dışında bu alanda başarıya imza atmış birçok bilim insanını bir araya getirdi.

Fatih Üniversitesi BİNOTEK Kulübü, ‘Uluslararası Katılımlı Nanobilim ve Nanoteknoloji Öğrenci Kongresi” olan “NABİTEK-2010”u Kaya Ramada Plaza’da, 20-23 Haziran 2010 tarihlerinde gerçekleştirdi. Uluslararası katılımlı olarak gerçekleşen kongre;Türkiyeve dünyadan 43 farklı üniversitenin 39 farklı bölümünden katılımcılarla bu alanın nabzını tutan önemli isimleri ağırladı.

Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Utkan Demirci’nin telekonferansla katıldığı kongrede, Bilkent Üniversitesi’nden Dr. Mecit Yaman, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Şakir Erkoç, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Baki Denktaş, Teksas A&M Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tahir Çağın, Uluslararası bir laboratuvar olan Argone Laboratuvarı’ndan Pof. Dr. Esen Ercan Alp ve birçok öğrenci yer aldı.

Biyo-Nano Çip Teknolojisi, Nanoteller ve Nanotüp üretimi, Nanoteknoloji’nin sağlık üzerine etkileri ve enerji kazanımları gibi önemli konuların ele alındığı kongre; mühendislik, fen bilimleri, tıp gibi farklı bilimlerin öncülerini buluşturmayı ve bu alanda yeni pencereler aralamayı hedefliyor. Kongreye, yurt içinden 13, yurt dışından 7, farklı merkezlerden toplam 41 kişiden oluşan bilimsel bir heyet katıldı. Nanoteknoloji alanında uzman bilim insanlarınca yapılan 20 çağrılı konuşma ve 40 kişilik lisans öğrencilerinin sözlü ve poster sunumları da organizasyonun diğer bir aşamasını oluşturdu. NABİTEK-2010, 41 üniversite, 39 farklı bölümden katılımcı ile Türkiye’de konusu ve katılımcı sayısıyla farklı ve örnek bir kongre olma özelliğini de taşıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.