Geçen yıl yanan Yenice Camisi yeniden ibadete açıldı

Geçen yıl yanan Yenice Camisi yeniden ibadete açıldı

Çubuk'ta yangın sonrası tadilatı 8 ayda tamamlanan Yenice Camisi, kesilen kurbanlar ve yapılan dualar eşliğinde yeniden ibadete açıldı

Yaklaşık 8 ay önce çıkan yangının ardından tadilata alınan Yenice Camisi, kesilen kurbanlar ve yapılan dualar eşliğinde Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın katılımıyla yeniden ibadete açıldı.

Yenice Mahallesi'nde geçen ay eylül ayında elektrik kontağından çıkan yangında zarar gören Yenice Camisi, orijinaline uygun şekilde Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çubuk Belediyesi ve vatandaşların katkılarıyla onarıldı.

Çubuk Yenice Mahallesi Geliştirme, Güzelleştirme Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği organizasyonunda Münevver Osmankaya Ortaokulu'nun bahçesinde kurulan stantlarda Hüdayi Ceylan tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programı, Yenice Camisi imamı Ahmet Köksal başkanlığındaki Süleymaniye İlahi Grubu'nun ilahileriyle devam etti.

Caminin açılış töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan,  geçtiğimiz yıl çıkan yangında caminin büyük bir bölümünün etkilendiğini hatırlattı.

Hem Ankara Büyükşehir Belediyesi hem Çubuk Belediyesi hem de vatandaşların destekleriyle caminin yenilendiğini anlatan Başkan Acehan, yaklaşık 8 ay gibi bir zamandır tadilatı devam eden camide ilk namazın birlikte kılınmasıyla ibadete açılacağını kaydederek, ‘’Hamdolsun yaralar elbirliğinde bir şekilde sarıldı. Buradan ben özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek Beye ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Cenabı Allah inşallah burada hayırlı ibadetler etmeyi nasip eder. Mahallemize ve ilçemize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Kalan eksiklik varsa da üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum’’ diye konuştu. 

Cami ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yenice Mahallesi Muhtarı Ali Abadan ise, bugüne kadar kendilerine destek olan ve açılışa katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

Başkan Acehan ve davetlilerin kurdeleyi kesmesiyle yapılan açılışı sonrası namaz kılan davetlilere, Osmanlı şerbeti ile kesilen kurbanların etinden yapılan yemekler ikram edildi. 

Açılışa, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, AK  Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Neslihan Cenk, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Burhan Şan, eski belediye başkanlarından Lokman Özden, Yukarı Çavundur Dernek Başkanı Osman Şahbudak, ilçe protokolünden bazı üyeler ve vatandaşlar katıldı.

yenic-camii3-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.