Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Gaziler Günü Törenle Kutlandı

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde 'Gaziler Günü' düzenlenen törenle kutlandı.

Çubuk ilçesinde 'Gaziler Günü' düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen programa Kaymakam Cemal Şahin,Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Garnizon Komutanı Durmuş Kıran, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan ve gazi aileleri katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Hayri Aslan Meslek ve Teknik Lisesi öğretmenlerinden Gönül Can, "Şehit ve gazilerin bizler için yaptıkları fedakarlıkların farkındayız, her zaman da farkında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Gazilere ve şehit yakınlarına saygı göstermenin vatan sevgisiyle eş değer olduğunu vurgulayan Can, "Bütün insanların özgürce barış içerisinde yaşaması için birey olarak uğrunda kan dökülen ve bize emanet edilen vatanımız için her türlü fedakarlığı yapacağız. Farklı inanç ve görüşlerde olsak da hepimizin hedefi aynı olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Şahin de vatan ve milleti için en zor şartlarda canı pahasına çalışan ve koruyan, yaptığı mücadelelerle kahramanlık sergileyen, ülkesi için fedakarlıklar yapan şehit ve gazilere çok şey borçlu olduklarını söyledi.  

Program sonunda gazilerle bir araya gelen Kaymakam Şahin ile Belediye Başkanı Acehan, gazilerle tek tek ilgilenerek uzun süre sohbet etti.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/ankara_haber/gaziler_gunu-1437144

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.