Gaziler Günü

Gaziler Günü

Ankara’nın Çubuk ilçesinde Atatürk Parkı'nda etkinlik gerçekleştirildi.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Atatürk Parkı'ndaki programa Kaymakam Cemal ŞahinGarnizon Komutanı Yüzbaşı Durmuş Kıran,Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Çubuk Dernekler Federasyonu Başkanı Recep Taş, bürokratlar ve gaziler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebilyatı Öğretmeni Şengül Gürcan, gazilere ve şehit yakınlarına saygı göstermenin vatan sevgisiyle eş değer olduğunu kaydetti.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe kalkışmasında şehit ve gazi olan kahramanları da rahmet ve minnetle andıklarını vurgulayan Gürcan, ‘’Türkiye’de şehit ve gazisi olmayan hemen hemen hiçbir aile yoktur. Bu nedenle şehit ve gaziler bizim ortak değerlerimizdir. Şehit ve gazilerin bu vatan için yaptıkları fedakarlıkların farkındayız, her zaman da farkında olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

Kaymakam Şahin de vatan ve milleti için en zor şartlarda canı pahasına çalışan ve koruyan, yaptığı mücadelelerle kahramanlık sergileyen, ülkesi için fedakarlıklar yapan şehit ve gazilere çok şey borçlu olduklarını söyledi.

Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Elif Özdemir tarafından ‘Gazilerimiz’ adlı şiirin okunduğu program sonunda, gazilerle bir araya gelen Kaymakam Şahin, onlarla tek tek ilgilenerek uzun süre sohbet etti

Kaynak:http://beyazgazete.com/haber/2016/9/19/gaziler-gunu-3472027.html

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.