Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan’a Ziyaret

Gazi Üniversitesi Rektörü Rıza Ayhan’a Ziyaret

Ziyarete; Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gürbüz, Atatürk Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Enver Aydoğan, katıldılar.

Çubuk Kaymakamı Dallı, ziyarette yaptığı konuşmada, ilçelerinden kendilerine selam getirdiklerini ifade ettiler. Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gürbüz"de ziyarette Çubuk Adliyesinde görevli mübaşir Alattin Baltacı"nın karakalem çalışması tabloyu tüm Çubuklular adına Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan"a hediye etti

Tarihi bir geçmişi olan Çubuk"ta Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin kurulmasını çok arzuladıklarını ifade eden Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ""Müstakil bir üniversitenin ilçemize kazandırılması konusunda ilçemizde tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve halkımız görüş birliği içerisinde ve sabırsızlıkla beklemektedirler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Gökçek de konuya  çok yakın ve her türlü desteği verebileceğini ifade etmişti. Sizlerinde bildiği gibi kendileri Ankara"nın üniversite şehri olması konusunda istekleri var ve bu konuda üniversitelere her türlü desteğe hazır olduğunu belirtmişlerdi. Metropol bir ilçe olan ilçemiz üniversite şehri olma yolunda ciddi bir yol kat etmiştir. Sizlerin, Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin ve Büyükşehir belediyemizin destekleri ile de en kısa zamanda bu isteğimizin gerçekleşeceğine inanıyoruz""dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazi Üniversitesi Rektörü Ayhan Ankara da 5. devlet üniversitesinin Çubuk"ta kurulacağı müjdesini daha öncesinden verdiklerini vurguladı. Üniversitenin kurulması için herhangi bir sorunun olmadığını ifade eden Ayhan, bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanı, Başbakan, YÖK Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmeler yaptığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.