Gazetede Haber Okudu, Kendi İşinin Patronu Oldu

Gazetede Haber Okudu, Kendi İşinin Patronu Oldu

Çubuk'ta, ev hanımı Pakize Çam, gazetede okuduğu bir haberden etkilenip gittiği girişimcilik kursunu bitirdikten sonra iş yeri açarak, kendisi gibi ev hanımı olan komşularına da çalışma imkanı sağladı.

 

 
 



Pakize Çam, yaptığı açıklamada, biri üniversite, biri ortaokulda öğrenim gören 2 çocuğunu okutarak aile bütçesine destek verdiğini söyledi.

Bir gün bir gazetede okuduğu haberden etkilenerek kendi iş yerini açmaya karar verdiğini ifade eden Çam, Çubuk Belediyesi ve KOSGEB işbirliğinde açılan girişimcilik kursunun hayalini gerçekleştirmesinin önünü açtığını belirtti.

Çubuk yöresine özel baklavaları yapıp satarak hem aile bütçesine katkı sağladığını hem de çocuklarını en iyi şekilde okuttuğunu belirten Çam, "Kurs açılacağını öğrendim. Hemen başvurdum ve iş hayatıyla ilgili önemli bilgiler edindim. Sertifikamı aldıktan sonra daKOSGEB'e müracaat ederek iş yerimi açtım." dedi.

Bu işe çocuklarını okutabilmek için atıldığını söyleyen Çam, "Şu anda benim gibi çocuğunu okutan ev hanımı 3 komşumu burada çalıştırıyorum. Ben okuyamadım ama çocuklarımı okutmak için elimden geleni yapıyorum." dedi. Çam, iş yerini yakın bir zamanda açmasına rağmen çok büyük taleple karşılaştığını anlattı.

Ürettiği ürünlere ilginç isimler vererek satışa sunan Çam, "Timur Han ve Osmanlı PadişahıYıldırım Beyazıt'ın baklavayı çok sevdiğini öğrendim. Ankara Savaşında köy hanımları baklava yapıp ikram etmişler. Onlardan da esinlenerek baklavalara Timur Bayıldı, OkçularDilimi, Melikşah Dilimi, Yıldırım Bayıldı, Vezir Bayıldı gibi isimler verdim." şeklinde konuştu.

Aldığı eğitimlerin kendisine büyük cesaret verdiğini ve öğrendiği iş planı yönteminin çok yardımı dokunduğunu söyleyen Çam, kısa sürede markalaşıp bölgenin önde gelen firmalarından biri olmayı hedeflediğini, bunun için de şimdiden ürünlerini tescilletmeye başladığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.