Gayrimenkul sektöründeki ilk sorun güven sorunudur

Gayrimenkul sektöründeki ilk sorun güven sorunudur

Toprak İnşaat Emlak sahibi Uğur Murat Neşeli, gayrimenkul sektöründeki ilk sorunun güven sorunu olduğunu söyledi.

Toprak İnşaat Emlak sahibi Uğur Murat Neşeli, gayrimenkul sektöründeki ilk sorunun güven sorunu olduğunu söyledi.

Gayrimenkul sahibi olmak, kiradan kurtulup kendi evinin sahibi olmak, yatırım için gayrimenkul almak hepimizin ortak derdi… Gayrimenkul alırken herkesin ayrı bir düşüncesi olabiliyor. Kimisi yatırım amaçlı alıyorken, kimisi de kiradan kurtulmak için bir kurtuluş olarak görüyor gayrimenkul sahibi olmayı…

Biz de Çubuk Haber olarak Toprak İnşaat Emlak sahibi Uğur Murat Neşeli ile gayrimenkul yatırımları ve gayrimenkul sektörünün günümüzde bulunduğu nokta hakkında konuştuk.

Uğur Murat Neşeli, gayrimenkul sektörüne yıllar önce Keçiören ve Pursaklar ilçelerinde başlamış.

Ankara’da uzun yıllar edindiği bilgi ve tecrübeyi Çubuk’a taşıyan Neşeli, “Bu sektörde çalıştığım yıllarda hem gayrimenkul mevzuatına hakim oldum hem de inşaat sektöründe önemli yol kat ettim. En iyi olduğum iki sektör alanında memleketime hizmet etmeye karara verdim” diye konuştu.

Konum olarak Çubuk’un Ankara’nın göz bebeği olduğunu dile getiren Neşeli, “Bizim yaptığımız iş yatırımcıya en iyi yatırım araçlarından biri olan gayrimenkul konusunda yeni fırsatlar sunmaktır.

Yani potansiyeli olan bölgelerde tarla vasfındaki araziler ile arsalar üzerinde projeler geliştirerek müşterilerimizi rutin dışı çok daha fazla getiri yapılabilecek şekilde yatırımlara yönlendiriyoruz” diye konuştu.

‘Müşterilerimize yönlendirdiğimiz bölgeler potansiyeli olan bölgelerdir’

Müşterilerini kazandırmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını aktaran Neşeli, “Bizim için en önemli konu müşterimizin kazanmasıdır. Bu nedenle de birincisi müşterilerimizi yönlendirdiğimiz bölgeler genelde potansiyeli olan bölgeler olduğu için ve zamanında uygun fiyatlı da yansıttığımız için kendileri kazanıyorlar. İkincisi de kat karşılığı verdiğimiz bölgelerde projesinden inşaatın her aşamasına ve satışına kadar her aşamasında müşterimizin yanında oluyoruz” dedi.

-‘Gayrimenkul sektöründeki ilk sorun güven sorunudur’

Gayrimenkul sektöründeki en büyük sorunun güven sorunu olduğunu dile getiren Neşeli, işlerinde müşteri memnuniyeti odaklı ve şeffaf bir çalışma prensibi benimsediklerini söyledi.

İşlerini severek yaptıklarını anlatan Neşeli, “Bizim işimiz alıcı ile satıcıyı bir araya getirmekten ibaret değildir. Gayrimenkul danışmanlığında en önemli husus, alıcının tüm koşulları bilmesi ve satın alma işleminden sonra kötü bir sürpriz yaşamamasıdır. Alıcı’nın satın almak istediği taşınmaz ile ilgili gerekli tüm bilgiyi sağlıyoruz. Şeffaf çalışma prensibimiz sayesinde alıcı satın almak istediği taşınmazın değerinin ne olduğunu, yatırım amaçlı aldıysa ileride ne kadar kazanç sağlayacağını, bölgedeki emsal taşınmazları ne kadar fiyata alınıp satıldığını ve ileride bir sorunla karşılaşma ihtimali varsa bu sorunların ne olduğunu biliyor ve bu şekilde satın alıyor. Gayrimenkul danışmanlığı müşteri odaklı olmalı. Bizim en önemli farkımız ve çalışma sitilimiz budur” dedi.

-‘Bölge seçimini doğru yaptığımız için piyasadaki durgunluktan etkilenmedik’

Bölge seçimini doğru yaptıkları için piyasadaki durgunluktan etkilenmediklerini belirten Neşeli, “Bizim şu anda kazanç ve müşteri bulma konusunda veya müşterilerimize para kazandırma konusunda hiçbir sorunumuz yok. Çünkü bölge seçimini iyi yapıyoruz” diye konuştu.

Neşeli, gayrimenkul sektörüne yatırım yapacaklara şu tavsiyelerde bulundu: “Gayrimenkul sektörüne yatırım yapacak kişi ve firmalara, bizim konseptimize uygun danışman firmalarla çalışmalarını öneriyorum. Profesyonel hizmet almaktan kaçınmasınlar. Çünkü biz bir yere bir yatırımcıyı yönlendiriyorsak niçin oraya yönlendirdiğimizi, fiyatların bugünkü durumunun ileride olabilecek gelişmelerle yapabileceğimiz projelerle nereye geleceğini insanlara anlatıyoruz. Doğru bilgi verildiğinde ben şu ana kadar ikna olmayanı görmedim. Dolayısıyla kesinlikle profesyonel hizmet alsınlar ama sorgulasınlar. Körü körüne değil de sebeplerini, kaça alınacak, kaça satılacak, neden artacak tüm bunları sorgulasınlar. Çünkü ne yazık ki bölgemizde çok spekülatif alanlar da var” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.