Festivaller Birliği Toplantısı Yapıldı

Festivaller Birliği Toplantısı Yapıldı

Uluslararası Festivaller Birliği kasım ayı toplantısı 16-18 Kasım 2007 tarihlerinde İzmir Karşıyaka Belediyesi’nin nezdinde yapıldı.


Festivaller Birliği Toplantısında festivallerin değerlendirmeleri ve C.İ.O.F.F " un Festivallerdeki görüş, öneri ve tenkitleri konuşuldu

İç Anadolu ve Ankara"dan tek üye olan Çubuk Belediyesi adına toplantıya, Eğitim Kültür Servis Sorumlusu ve Festival koordinatörü Bahattin Çınar katıldı.

Toplantıda Çubuk Belediyesinin 06-09 Eylül 2007 tarihlerinde gerçekleştirdiği, 3.ULUSLARARASI ÇUBUK TURŞU VE KÜLTÜR FESTİVALİNİN değerlendirilmesi, C.İ.O.F.F ( ULUSLAR ARASI DÜNYA FOLKLOR FESTİVALLERİ VE GELENEKSEL SANATLAR ORGANİZASYONU KONSEYİ ) Tarafından verilen puanları açıklandı.

Toplantıya Ülkemizden ve KKTC den toplam 35 üye ( belediye – folklor dernekleri ) katıldı. C.İ.O.F.F Türkiye temsilcisi Muammer ARSLAN konuşmasında festivallerin önemini ve ülkemiz de yapılan festivallerin çok iyi bir konumda olduklarını, Mart ayı içerisinde Meksika da yapılan C.İ.O.F.F genel toplantısında Türkiye"nin ve Çubuk"un konuşulduğunu söyledi.

Ayrıca 2008 Ekim Ayı C.İ.O.F.F toplantısının İstanbul"da yapılacağını ve toplantıyı destekleyen belediyelerin arasında Çubuk Belediye Başkanlığı"nın da olduğunu belirterek yabancı konuklara en iyi şekilde misafirperverlik yapmamız gerektiğini bildirdiler.

Festivaller Birliğinin en genç festival üyesi olan, Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali genel sunumda da tam not almayı başarmıştır.

Festivaller Birliği Toplantısında 4. Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali"nin tarihinin 28-31 Ağustos 2007 tarihlerinde yapılacağı birliğe bildirilerek 20 ülke, il dernekleri, halkoyunları ekipleri, sivil toplum kuruluşları, sosyal ve kültürel çalışma yapan kişi, kurum ve kuruluşlarla görüşmeler başladığının altı çizilmiştir.

Uluslararası Festivaller Birliği 2008 Kasım ay"ı toplantısının Çubuk ta yapılmasına karar verildi.














HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.