FESTİVAL’E START VERİLDİ...

FESTİVAL’E START VERİLDİ...

13-16 Eylül tarihleri arasında Çubukabad Parkı’nda düzenlenecek olan 13. Uluslar arası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali’ne “Kortej Yürüyüşü” ile start verildi.

  Şuayip YAMAN

Protokol, yerli ve yabancı halk oyunları ekipleri ve davetlilerin katıldığı Kortej Yürüyüşü; Ankara Bulvarı Yıldırım Beyazıt Kavşağı'ndan başlayıp Çubukabad Park ve Festival alanında son buldu.

Halk tarafından yoğun ilgi gösterilen festival, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve protokol ile birlikte festival süresince Çubuklulara gösteri sunacak sanatçıların kortej yürüyüşü ile başladı.

 

Çeşitli sanat topluluklarının bayrak ve flamalarla katıldığı ve adeta renk cümbüşünü andıran kortejde, TÜRKSOY tarafından festivale iştirak için davet edilen Kazakistan ve Makedonyalı sanatçılar da geleneksel kıyafetleri ile yer aldı. Çubuklular TÜRKSOY üyesi ülke ve Makedonya bayraklarını elinde taşıyan Türk Dünyası sanatçılarına büyük ilgi gösterdi.

 

Program açılışı İlçe Belediyesi’nin faaliyetlerinin yer aldığı slayt gösterisi ile başladı.

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan yaptığı açılış konuşmasında, Her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneği bozmadık. Çubukabad Parkı’nın yüzölçümünü 55 dönümden 74 dönüm daha ekleyerek yaklaşık 130 dönüme çıkarttık. 4 yıldan beri sizler için çalıştık. Sizlerin de katkısıyla hizmetlerimizi sürdürdük.

“Dev tesisler yaptık”

Çubuk’umuzun gelişmesi ve kalkınması için emek verdiğimiz projelerimizin meyvesini topladığımızı hep birlikte görüyoruz. Yeni Pazar Yeri ve Kültür Merkezi’nden Lojistik Destek Merkezi’ne, İç Anadolu’nun en büyük Canlı Hayvan Pazarı’ndan Çevre Yolu Asfalt çalışmalarına ve Çubuk’un prestij olacak Yeni Belediye Başkanlık ve Hizmet Binası’na kadar birçok projeyi ilçemize kazandırdık.

 “Asfalt çalışmaları yaptık”

Dev tesislerin yanı sıra asfaltlama çalışmaları da yaptık.

230 km. soğuk, 80 km. sıcak asfalt attık.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk belediyesi işbirliği ile;

2014-2018 yılları arası toplam serilen sıcak asfalt imalatı 211 km.

 

2014-2018 yılları arası sıcak asfalt imalatı yapılan grup asfalt yolları:

 

1-) Kazan Grup Yolu,

 

2-) Akyurt Grup Yolu,

 

3-) Gökçedere Grup Yolu,

 

4-) Camili Grup Yolu,

 

5-) Akkuzulu Grup Yolu

 

Projelerimize ek olarak, Çubuk’un simgesi Çubuk Turşusu’nun ve Çubuk Agat Taşı’nın da patentini alarak coğrafi işaretlerimizi tescillemiş olduk. Yöresel ürünlerimizin kalitesinin bozulmasını önlemek için belli bir standart oluşturduk. Sosyal Belediyecilik anlayışı çerçevesinde kültürel faaliyetler ile canlandırdığımız ilçemizde 4 yıl boyunca; Kültür ve Turşu Festivali, satranç Turnuvası, Uluslar arası Çubuk ve Çevresi Sempozyumu gibi birçok etkinliğe imza attık.

  İhalesi yapılan projesi hazırlanan diğer çalışmalarımızın da siz kıymetli Çubuk halkının desteği ile hayata geçeceğinin taahhüdünü vermekten mutluluk duyuyoruz. Destekleriyle güç aldığımız Çubuk halkına daima yanımızda olduğu için teşekkür ederiz.

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr. Emrullah İşler, “ 13. Uluslar arası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali’nin; Çubuk’a, Ankara’ya ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.

 

Son günlerde güzel Ankara’mızda ardı ardına festivaller yapılıyor.

 

Sanatsal faaliyetler canlılık getiriyor.

 

300’den fazla insan bugün burada stant açarak gelir elde ediyor.

 

Rahmetle gelen (o anda yağmur yağmaya başlamıştı) bu festival’in bereket getirmesini diliyorum.

 

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Orhan Yeğin, “ Festival’iniz hayırlı ve uğurlu olsun. Özellikle ülkemizin içine sokulmak istenen cendereden rabbim umulan faydaları nasip etsin.

 

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Arife Polat Düzgün, “ 13. Uluslar arası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali hayırlı ve uğurlu olsun..

 

Bosna Hersek'in Maglaj Belediye Başkanı Miksat Mahmutaqi Kardeş Şehir olarak sizleri kalben selamlıyorum. Bu halk arasında ikinci kez bulunmaktayım. Çubuk çok çok değişti.

 

Bu değişiklik Tuncay Başkan ve halk tarafından yapıldı. Bu Festival gelecekte daha da ileriye gidecek. Festival’in sizlere bereket getirmesini diliyorum.

 

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, “ Başkanla güzel bir diyalog kurduk.

 

Çubuk; Çubuk Turşusu ve Çubuk Agat Taşı gibi unvanlarla anılıyordu. Şimdi de bir üniversitesi ile anılmaya başlandı.

 

Çubukla bir köprü kurduk.  Birlikte güzel şeyler yapacağız. METRO, Üniversitemize kadar geliyor. Buradan da Çubuk’a “Raylı Sistem” olarak gidecek.

 

Çubuk’un önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını vurgulayan TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş, Çubuk bu gün Orta Asya’dan Balkanlara kadar gönül coğrafyamızın farklı ülkelerinden misafirleri ağırlıyor.

 

Türk kültüründe misafir ağırlama ve ikramda bulunma çok önemli yer teşkil ediyor. Misafir yurdumuza bereket getiriyor, sofralarımızı bereketlendiriyor. Festivalin Çubuk'un gelişmesi ve kalkınmasında son derece önemli bir yere sahip olduğuna inanıyoruz.

 

Türk Dünyasının UNESCO'su olarak bilinen ve bu yıl 25. kuruluş yıldönümü kutlayan TÜRKSOY bu festivale ilk yıllarından bu yana katkı sunmaya çalışıyor. Türk cumhuriyetlerinden sanatçıları, bilim insanlarını davet ederek kültürel etkileşim içerisinde halklarımızın zenginleşmesine katkı sağlıyor.

 

Çubuk Belediyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile yakın işbirliği içerisindeyiz. Bu meydanlarda daha önce Nevruz kutlamaları gerçekleştirdik, Türk Dünyası'nın ressamlarının eserlerini sergiledik, bilimsel toplantılar düzenledik."

Festival, yurtta ve cihanda barışa hizmet eden önemli bir kültürel diplomasi girişimidir.

 

Festivalin bölgede huzuru ve barışı sağlamaya da katkı yapmıştır.

 

Atatürk’ün veciz sözüyle "Yurtta sulhu, cihanda sulhu" ideal edinmiş bu amaç doğrultusunda gayret gösteren bir milletiz. Bu bizim genetik kodlarımızda var. Yunus Emre’den Mevlana’ya, insanların, kültürlerin, toplumların tanışması, kaynaşmasını ve kardeşliğini hedefliyoruz.

 

Bu festival de, Türkiye'nin dış politikasının çizgisi çerçevesinde yurtta ve cihanda barışa hizmet eden önemli bir kültürel diplomasi girişimidir. Bu festivale emek veren başta Başkan olmak üzere bütün Çubuklulara teşekkürlerimi ve minnettarlıklarımı arz etmek istiyorum.” dedi.

 

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Hatice Çakmak, Ankara için Çubuk çok önemli bir yer. Festivaliniz hayırlı, uğurlu olsun.

 

Çubuk Turşusu Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'nda...

 

Guinness Rekorlar Kitabı için hakem heyetinin huzurunda açılacak 1,5 ton turşunun bulunduğu dev turşu kavanozu, festival alanına getirildi.

Olgunlaşması için 3 hafta boyunca ışık görmeyen depoda saklanan dev turşu kavanozu, kamyonetle festival alanına getirilirken bir forklift yardımıyla sahnedeki yerine yerleştirildi.

Protokol konuşmalarının ardından Çubuk Belediyesi ile İlçe Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim  Kooperatifinin desteğiyle 28 Ağustos'ta kurulan ve Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girmesi beklenilen 1,5 metre yüksekliğinde ve bir metre çapındaki turşu kavanozunun ölçüm işlemlerine geçildi.

 

(Guinness World Records) Guinness  Dünya Rekorları Türkiye Temsilcisi Tescilli Hakemi Şeyda Subaşı Gemici tarafından dev turşu kavanozunun ölçüm ve tespitleri yapıldı.

 

Şeyda Subaşı Gemici'nin, “dünyanın en büyük turşusu” olduğunu tescili ve gıda mühendisi Ayşe Horat'ın lezzetini onaylamasının ardından çevredekilerin sevinç gösterileri arasında rekor ilan edildi.

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, protokoldekilere turşudan ikram etti. Kavanozdan çıkarılan turşular, festivale katılanlara dağıtıldı.

 

Açılış konuşmaları ve Guinness Rekorlar Kitabı için kurulan 1,5 ton turşunun davetlilere dağıtılmasıyla devam eden etkinlikler halk oyunları gösterileri ile devam etti.

Başkan Dr. Tuncay Acehan’dan Tekerlekli Sandalye

 

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Ali Can Koz isimli engelli vatandaşa elektrikli sandalye hediye etti.

 

Tekerlekli sandalyeyi Başkan’ın elinden alan Çubuk Engelli ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Erhan Çiçek, bu jestinden dolayı Başkan’a teşekkür etti.

TÜRKSOY davetlisi sanatçılar Festival’de...

 

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY tarafından davet edilen Türk Dünyası sanatçıları Festival’de muhteşem performans sergiledi.

 

Açılış törenin ardından festival sahne gösterileriyle devam etti. Çubukabad Parkı’nda kurulan sahnede yerel ve yabancı dans toplulukları ve ses sanatçıları performanslarını sergiledi.

 

Festivale katılım için TÜRKSOY'un davetlisi olarak Ankara'ya gelen Kazakistan'ın “Euphoria” dans topluluğu, “Makedonya'nın Akif Yahya Kültür ve Güzel Sanatlar Derneği Halk Dansları Topluluğu” vatandaşlara yöresel danslarıyla görsel bir şölen sundu.

 

Kazakistanlı ses sanatçısı Lara Rısbay ve “Manastır Devlet Müzik Okulu” solisti Eleonora Cocoska icra ettikleri şarkılarla festival katılımcılarına unutulmaz bir gece yaşattı. Türk Dünyası sanatçılarını coşkuyla alkışlayan vatandaşlar, sanatçılar ile fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı.

 

Yerli ve yabancı halk oyunları gösterilerinin sahne alacağı festivalin sahne programları:

13 Eylül Perşembe

  • Halk Oyunları Gösterisi
  • Konser/ Mümin Sarıkaya
  • Türk Dünyası Halk Dansları
  • Konser/Merve Özbey

 

14 Eylül Cuma

 

  • Halk Oyunları Gösterisi
  • Konser/ Özlem Özdil
  • Türk Dünyası Halk Dansları
  • Konser/İlyas Yalçıntaş

 

15 Eylül Cumartesi

 

  • Halk Oyunları Gösterisi
  • Konser/ Tuğba Yurt
  • Türk Dünyası Halk Dansları
  • Konser/İlyas Yalçıntaş

 

16 Eylül Pazartesi

 

  • Halk Oyunları Gösterisi
  • Konser/ Erol Şahin
  • Türk Dünyası Halk Dansları
  • Konser/Oğuz Yılmaz

???? ANKARA / ÇUBUK ????

????Doğal Ev Yapımı Ankara Çubuk Turşusu????

Bizim Köy Sepeti’nden ????Probiyotik organik ev yapımı geleneksel lezzet

Bizim Köy Sepeti’nden Bizim Çubuk Turşuları ????#salatalık #lahana

 

Çubuk Turşusu, Bizim Köy Sepeti’nden alınır. Bizim Köy Sepeti, Bizim Çubuk Turşuları, Bizim Köy Tarhanası, Bizim Köy Sucukları, Meşhur Bizim Çubuk Yöresel Ürünlerini üreterek Türkiye’nin her yerine kargoyla satışa sunmaktadır. Bizim Köy Sepeti’ndeki tüm ürünler bizim köyde üretilen ve doğal, organik ev yapımı ürünlerdir. 

????Sarımsak, Defne yaprağı ve dereotu turşuya mükemmel tadı veren iksir???? Kendi tarlamızda geleneksel yönetemlerle ektiğimiz ürünleri siz değerli tüketicilere sunuyoruz♥️

 

❤️Çubuk turşusu Bizim Köy Sepeti’nden alınır❤️

Tarladan sofranıza Bizim Çubuk Turşuları????

????Türkiyenin her yerine kargo????

❌KAPIDA ÖDEME YOKTUR

 

Yağmur YİĞİNER

WhatsApp/BİP/SMS: 0 (552) 808 35 37 yada ????DM üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sağlıklı, Ev Yapımı Organik Yöresel Ürünlerimizden Siparişlerinizi Bekleriz

 @bizimkoysepeti @bizimcubuktursulari @bizimkoysucuklari

#BizimKöySepeti #BizimÇubukTurşuları #BizimKöySucukları #turşu #istanbul #bodrum #gastronomi  #instafood #healthyfood #foodvideo  #türkiye #zeytinyağlı #gastronomi #yemektarifleri #izmir #manisa

dscn0721-tile1.jpgdscn0748-tile2.jpgdscn0800-tile3.jpgdscn0850-tile4.jpgdscn0913-tile5.jpgdscn0945-tile6.jpgdscn0989-tile7.jpgdscn1034-tile8.jpgdscn1299-tile9.jpgdscn1360-tile10.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.