Festival ve Müzik Ziyafeti

Festival ve Müzik Ziyafeti

4. Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalin de Kosova Halk dansları ekibi birbirinden güzel yöresel oyunları ile izleyenleri büyüledi.

"Dansçı Kızın Müzik Ziyafeti"

4. Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalin de Kosova Halk dansları ekibi birbirinden güzel yöresel oyunları ile izleyenleri büyüledi. Halk danslarının yanı sıra sesinin güzel olduğu programın sunucusu Maceracı Murat tarafından keşfedilen Feray Derviş değme ses sanatçılarına taş çıkartacak kısa bir konser verdi. Kosova da lise öğrencisi olan dansçı kız Feray Derviş çok güzel Türkçesi ile okuduğu türküler büyük alkış aldı.



“Rock Konseri İlgi Gördü”



Festivalde Türk Halk müziği sanatçısı Kubilay" ın yanı sıra genç sanatçı Coşkun Rock konseri ile dikkat çekti. Özellikle gençlerin tempo tutarak büyük ilgi gösterdiği konser gecenin geç saatine kadar sürdü. Cuma günkü Türk Halk Müziği konserinde seğmenlerin karşısına çıkan Derya, kadife sesli ritmi ile izleyenlerini büyülerken, Afşin Rock konserinde yerini aldı. Bosna Hersek dostluk ve kardeşlik gurubu, Irak – Türkmen sunumları, Şair Bahri Özüpek programı ile devam etti. Semazenlerin gösterilerinden sonra Grup Şavkı ile Ayna program aldı.


Çubuk Turşusu Marka Oldu


Türk Lokumunun patentinin alınmaması ile lokumumuzu yunanlılara kaptırmıştık. Çubuk Belediyesi bu durumdan ders alarak Çubuk Turşusu'nun Patentini zaman kaybetmeden aldı. 2005 yılında ilk Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinin yapılmaya başlamasından sonra yapılan tanıtımların etkisi ile Çubuk Turşuları marketlerde ve lokantalarda özellikle aranan tat olmaya başladı. Bunu fırsat bilen birçok fırsatçı işletmeci Çubuk Turşusu olmadı halde çubuk turşusu adı altında turşularını pazarlar hale geldiler. Çubuk Belediyesi tarafından yapılan araştırmalar sonucu, birçok market ve lokantalarda çubuk turşusu ile uzaktan ve yakından alakası olamayan turşular çubuk turşusu adı altında satıldığı tespit edilip ortaya çıkarıldı.

Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca tarafından patent için 14.02.2006 tarihinde yapılan müracaat sonucunda 23.02.2008 tarih ve 26796 sayılı Resmi Gazetede ilan edilerek Çubuk Turşuları resmen patentlendi. 555 sayılı Coğrafi İşaretlerin Korunması Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname"nin 12 nci maddesi gereğince 14.02.2006 tarihinden geçerli olmak üzere tescil edilmiştir. Patent belgesini 28.08.2008 tarihinde Festivalin ilk günü alan Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca bu sevincini tüm Çubuklu hemşerileri ile paylaştı.

Girişim Et Entegre Ucuz Et ile Festivalin Gözdesi Oldu



4. Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivalinde stand açan Girişim Et Entegre kaliteli ürünleri ile büyük beğenisini kazandı. Yönetim kurulu başkanı Hasan Şan gösterilen ilgiye teşekkür ederek, ucuz ve kaliteli etin markası haline geldiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum