Festival huzur içinde geçti

Festival huzur içinde geçti

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, 12. düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin alın akıyla, huzur ve güven içerisinde geçirildiğini söyledi.

Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, bu yıl 12. düzenlenen Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ni değerlendirdi.

Festival süresince ilçe Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan tedbirler sayesinde herhangi bir olumsuz olay yaşanmadığını, vatandaşların huzur ve güven içerisinde festival geçirdiklerini belirten Çenet, yaptığı değerlendirmede, “Festivalimize her gün 10 binlerce insan akın etti. Festivalimiz boyunca güvenlik, sağlık gibi konularda sorunlar yaşanmazken misafirlerimiz gönüllerince alışverişlerini yaparken, ilçemizde huzurlu bir şekilde ağırlanmış oldular” diye konuştu.

Festivalin bölgenin turizmine ve ekonominse sağladığı katkıya da değinen Çenet, ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişmesine katkı veren festivalin hem esnafı hem de vatandaşı çok memnun ettiğini vurguladı.

Festivale gösterilen yoğun ilginin Ankara’da her zaman böyle festivallere ihtiyacın olduğunu açıkça gösterdiğini anlatan Kaymakam İbrahim Çenet, şöyle devam etti:

“Çubuk Belediyemiz bu festivalden yüzünün akıyla çıkmıştır. Bu festivalimiz birçok ilklerin yaşanmasına da vesile oldu. Kendi öz kaynaklarıyla kısa sürede yapılan Çubukabad Parkının festivale yetiştirilmesi ve bu alanda çok başarılı bir festivalin gerçekleştirilmesi bir belediyecilik başarısına da imza atılmasını sağlamıştır. Yapılanlarla insanlar bizim ufkumuzun ne kadar büyük olduğunu anladı. Ben her gün stantları gezdim. Festivalimizde bütün Ankara vardı. Sanatçılar ve dış ülkelerden gelen ekipler çok beğenildi ve yoğun bir şekilde rağbet gördü. Ziraat Odamız ve muhtarlar derneğimiz çok güzel bir ev sahipliği yaptılar ve ilçenin değerlerini tanıttılar. Afrika ülkeleri başta olmak üzere mazlum ülkelerin gençlerinin festivalde stant açarak kendi kültürlerini ve ürünlerini tanıtması çok kültürlü bir festival olmasına neden oldu. Bu yılki festivalde kültür harmanizasyonu oldu. Çubuk, Ankara’nın endemik ilçelerinden bir tanesidir. Festivalle Çubuk Ankaralıların önemli bir durağı oldu. Bana göre çok başarılı bir festival oldu. Yeni alanda yapılıyor diye stant almayan bazı esnaflarımız görülen rağbetten dolayı pişman oldular. Festival ekonomik girdilerinin yanında Ankara’daki vekil, bürokrat ve yöneticilerin de ilçemizde buluşmasına vesile oldu”

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.