FESTİVAL HAZIRLIK VE SOHBET TOPLANTISI...

FESTİVAL HAZIRLIK VE SOHBET TOPLANTISI...

Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş 14. Uluslar arası Turşu ve Kültür Festivali’nin hazırlık çalışmaları kapsamında Yeşil Çubuk Parkı içerisindeki Park Izgara’da kahvaltılı bir toplantı yaptı.

Şuayip YAMAN

Toplantıya ilçede faaliyet gösteren, STK, Meslek odaları ve Meslek kuruluşlarının temsilcileri, turşu üreticileri ile yerel medya temsilcileri katıldı.

 

Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, , “Festival hazırlık çalışmaları ile ilgili yaptığı konuşmasında, “2005 tarihinde başlayan Festivalimizin bu yıl 14.’sü ile devam edeceğiz. Hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor.

 

“FESTİVAL HAZIRLIKLARI TAM GAZ...”

 

Sağ olsun Tuncay Başkan’ın yaptırdığı alanda (Çubuk Abad)  birkaç değişiklik yapacağız. Bu arada ikinci bir köprünün yapımı tamamlanmak üzere. Yemekhane kısmına ek olarak Çocuk Emzirme Odası yapıyoruz.

 

Stantlar haftaya kurulmaya başlanacak.

 

Maglaj, Sabinov, Özebekistan ve Kırgızistan stant ve Halk Dansları ile Festival’e renk katacaklar...

 

Festival tanıtımı sosyal medya üzerinden de yapılacak.

 

Geçen hafta ATO’da güzel bir tanıtım programı oldu.

 

İlçe Kaymakamımız Uğur Sezer ile birlikte ilçemizde faaliyet gösteren STK’lar, meslek kuruluşları ve meslek odalarının temsilcilerinden oluşan bir heyetle Festival hazırlıkları kapsamında 22.08. 2019 tarihinde ATO’ya gittik.

 

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 19-20-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği “II. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi” ve Çubuk Belediyesi’nin 5-6-7-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceği ‘14. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin tanıtım çalışmaları kapsamında ATO’da, ‘Coğrafi İşaretli Çubuk Turşusu’nu ATO’da kurduk.

 

Buradaki ‘Tanıtım Toplantısı’na; ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu da katıldı.

 

Üniversitemizin de ilçeye ve Festivalimize sahip çıkması 29.08.2019 tarihinde Külliye’de geçtiğimiz yıl ‘Çubuk Abad Parkı’nda yaptığımız gibi “Dev Turşu Kurma” faaliyetimiz olacak.

 

Festival’de hepimiz ev sahibiyiz. Konukseverliğimizi hep birlikte göstereceğiz.

 

Festival’deki kültür stantlarında görsel temalar işlenecek.

 

Protokol Çadırı’nı ziyaret edecek ziyaretçilerimiz hep birlikte ağırlayacağız.

 

“İLÇEMİZ TARIM VE HAYVANCILIK BÖLGESİ...”

 

İlçemizin bu tür girişimlerle anılması ve bu ürünlerle tanınması çok önemli. Geçtiğimiz hafta içerisinde 22.08.2019) Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin İdari Binası’nın temelini attık.

 

Bu suretle Hayvancılık Sektörü’nün toparlanması ve tekrar eski günlerine dönmesi için önemli bir adım atılmış oldu.   

 

“YATIRIMCILAR ÇUBUK’A GELMEYE BAŞLADI...”

 

İlçemiz yatırımcılar için de çok önemli. Yatırımcılar Çubuk’a gelmeye başladılar. Yatırımlarla ilgili konularda da İlçe Tarım Müdürlüğü ile yazışmalarımız da başlamış durumda.

 

“İLÇE KAYMAKAMI’NA BURUK VEDA”

 

Dün (26.08.2019) Çubuk Şoförler Odası’nın İlçe Kaymakamımız Uğur Sezer’in onuruna verdiği “Veda Yemeği’nde birlikte idik.

 

Sayın Kaymakamımız ilçemizde çok az bir süre görev yapmış olmasına rağmen çok önemli ve unutulmayacak hizmetlerde bulunmuştur.

 

Kendisine şahsım ve sizler adına yeni görevinde başarılar dilerim.

 

“KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ’NE DAVET...”

 

Kortej Yürüyüşü’nün 5 Eylül 2019 Perşembe günü saat 17: 00’de Yıldırım Beyazıt Muhtarlığı önünden başlayacağını ifade eden Başkan Av. Baki Demirbaş, Burada bulunanlarla birlikte tüm Çubuk Halkı’nı o gün Kortej Yürüyüşü’ne bekliyorum dedi.

Çubuk Turşusu, Bizim Köy Sepeti’nden alınır. Bizim Köy Sepeti, Bizim Çubuk Turşuları, Bizim Köy Tarhanası, Bizim Köy Sucukları, Meşhur Bizim Çubuk Yöresel Ürünlerini üreterek Türkiye’nin her yerine kargoyla satışa sunmaktadır. Bizim Köy Sepeti’ndeki tüm ürünler bizim köyde üretilen ve doğal, organik ev yapımı ürünlerdir. 

#BizimKöySepeti #BizimÇubukTurşuları #BizimKöySucukları

Yağmur YİĞİNER

WhatsApp/BİP/SMS: 0 (552) 808 35 37

Sağlıklı, Ev Yapımı Organik Yöresel Ürünlerimizden Siparişlerinizi Bekleriz

 @bizimkoysepeti @bizimcubuktursulari @bizimkoysucuklari

img_0927-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.