FEDAKAR ANALARA BAKAN ŞAHİNDEN DESTEK

FEDAKAR ANALARA BAKAN ŞAHİNDEN DESTEK

Gözleme satarak öğrenci okutan kadınlara Bakan Şahin’den destek

 

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve beraberindeki heyet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

2img_0467-(1).jpg

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Çubuk Girişimci ve İş Adamları Derneği Başkanı Yasin Özen, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan ve 8 dernek üyesi hanımı makamında kabul eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, eğitim gönüllüsü hanımları yaptıkları çalışmalar için tebrik etti.

2img_0482.jpg

Ziyarette ilçede sosyal anlamda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ‘Huzur Vadisi’ projesi ve inşaatı devam eden Abidin Yılmaz Huzurevi için Bakan Şahin’e teşekkür ederek,’’Biz ilçede yürüttüğümüz sosyal projelerle Sayın Başbakanımızın hedefleri doğrultusunda, sizlerin çalışmalarınıza uyum göstermeye çalışıyoruz. Sizlerin çalışmalarınıza paralel çalışmalar yürütüyoruz’’ dedi.

İlçede faaliyette bulunan bilgi evleri ve çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Özden, ilçeye yeni bir sosyal merkez yapılması konusunda isteklerini bildirerek, Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği hakkında da kısa bili verdi.

2img_0456.jpg

Çubuk Girişimci ve İş Adamları Derneği Başkanı Yasin Özen’de ziyarette eğitim gönüllüsü annelere kendilerinin altın kızlar ismini verdiğini söyleyerek, ’’Bu annelerimizin çalışmalarını görünce biz kendimizden utandık. Acaba biz nasıl destek oluruz diye düşündük. Sağ olsun belediye başkanımız Lokman Bey kendilerine yeterince destek oluyor. Bizde Ankara’da yaşayan işadamları ve bürokratlar olarak buradan destek olmaya çalışıyoruz’’ dedi.

Yaptıkları gözleme, bazlama, baklava ve ev yemekleri gibi ürünleri satarak elde ettikleri gelirle, 70 üniversite öğrencisine aylık 100 lira burs verdiklerini anlatan Dernek Başkanı Hatice Erkan, açtıkları Hanım Eller Lokantası ile daha çok öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyleyerek, Bakan Şahin'den lojistik destek istedi.

Emekli Kuran Kursu hocası olduğunu ifade eden Erken, emekliliğinin ardından arkadaşları ile bir araya gelerek eğitime destek olmak amacıyla bu gönüllü projeye başladıklarını kaydederek, ’’Arkadaşlarımızdan en tahsillisi lise mezunu olarak benim. İlkokul mezunumuz hatta okur-yazar olmayanımız bile var. Ne yapabiliriz diye yola çıktık gözleme ile bu işe başladık. 1-2 derken bugün gözleme satarak 70 öğrenciye burs veriyoruz. Her ay 100 lira karşılıksız burs veriyoruz. Öğrenci seçiminde ırk, dil, din ayrımı gözetmeden Çubuklu üniversite öğrencilerimize burs veriyoruz.’’ diye konuştu.

Yaptıkları işin bir kadın hareketi olduğunu vurgulayan Erkan, ’’Satışlarımızı Çubukluya yapıyoruz. Ankara'dan sipariş alacak kargo sistemine geçemedik daha. Bu şekilde 70 öğrenciye 100 lira burs veriyoruz. Çalışanlarımızın hepsi dernek üyelerimiz. Annelerimiz çok fedakar. Kazancımızın hepsini çocuklarımızın okula gitmesi için veriyoruz. Bu bir kadın hareketi. Bize sadece gözleme açıyoruz gibi geliyor ama yapılan iş çoğu hanımı evinden dışarı çıkardı. İnşallah bu işi büyütürüz sizler bize lojistik destek verirseniz biz daha büyük işler yapmaya talibiz’’ şeklinde konuştu.

2img_0611.20130406235014.jpg

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Lokman Özden, Bakan Şahin’e Çubuk Agat taşından yapılan kolye ve yüzük hediye ederken, eğitim gönüllüsü hanımlar ise kendi yaptıkları Çubuk baklavası, Çubuk turşusu ve diğer yöresel ürünleri hediye etti. Daha sonra Bakan Şahin dernek üyesi hanımlar ile birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

2img_0617.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum