Fast Food'un Bir Zararı Daha

Fast Food'un Bir Zararı Daha

Sağlık üzerinde sayısız olumsuz etkisi olan fast food türü yiyeceklerin, insanları sabırsız davranmaya teşvik ettiği ortaya çıktı...

İtalyan Corriere della Sera gazetesinde çıkan habere göre, Kanada'daki Toronto Üniversitesine bağlı Rotman Yönetim Okulu tarafından yapılan bir araştırmada bilim adamları, bu tür yiyeceklerin şimdiye kadar pek de akla gelmeyen yeni bir etkisini ortaya çıkardı.

Bir grup gönüllünün katılımıyla yapılan araştırmada bilim adamları, hızla servis edilen ve yine hızla tüketilen bu yiyeceklerin insanları sakince karar verebilecekleri zamanlarda dahi acele etmeye teşvik ettiğini gözlemlendi.

Katılımcılara, ünlü bir fast food zincirinin logosu gibi bu tür yiyecekleri hatırlatan sembollerin de birkaç saniyeliğine yer aldığı bir videoyu izleten bilim adamları, daha sonra yaptıkları testlerde bu kişilerin davranış biçimlerinin değiştiğini tespit etti.

Örneğin bu kişilerin önlerine konulan bir metni okumada, çabuk bitirmelerinin onlara bir getirisi olmamasına karşın daha aceleci davrandıklarını gözlemleyen bilim adamları, aynı şekilde katılımcıların klasik şampuanlar yerine "ikisi bir arada" gibi zaman kazandıracak ürünlere yöneldiğini belirledi.

Bu tür yiyeceklerin zaman yetersizliği nedeniyle hızla yemek yeme ihtiyacıyla modern dünyanın bir gereği olarak ortaya çıktığını belirten bilim adamları, asıl problemin bu yiyeceklerin ihtiyaç duyulmadığı anlarda dahi insanda zaman kazanma isteğini harekete geçirmesi olduğunu söyledi.

Parkta yapılan bir yürüyüş sırasında maratondaymış gibi hareket etmenin anlamsız olduğunu belirten bilim adamları, araştırmalarının, fast food türü yiyecekleri hatırlatan bir sembolün dahi insanı gerek olmadığı halde aceleciliğe ve sabırsızlığa teşvik ettiğini gösterdiğine işaret etti.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.