Faruk Çelik Şehit Aileleri Federasyonunu Ziyaret etti

Faruk Çelik Şehit Aileleri Federasyonunu Ziyaret etti

Son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle, Ankara’da şehit aileleri federasyonu genel merkezinde, Federasyon kurucu üyesi Çubuk ilçesi terör mağdurları derneğinin de katıldığı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda bölücü terör örgütü PKK ve destek

      

            Toplantı sonrası Şehit aileleri federasyonunu ziyaret eden Devlet Bakanı Faruk Çelik’e, Ülke genelinde artan terör olaylarından duyulan üzüntü ve tepkiler dile getirildi.

                       

            Devlet Bakanı Faruk Çelik’te yapmış olduğu konuşmada; Sizlerin rahatsız olduğunuz bu konuları bakanlar kurulunda görüşüldü ve terörün bir an önce bitirilmesi için olağan üstü gayret gösterildiğini belirtti.

 

             Devlet Bakanı Faruk Çelik, terör bölgesinde yaşayan insanlara da sorumluluk düştüğünü söyledi ve "Türkiye'nin birliğinden yana seslerini yükseltmelerinin zamanı geldi ve geçiyor.

            Devlet Bakanı Faruk Çelik, milli birliğin korunması ve ilelebet yaşatılması konusunda herkese düşen sorumlulukların yanında, Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlara da önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek, ''Onlara ay yıldızlı bayrağımızın altında, güvenlik güçlerimizin yanında, Türkiye'nin birliğinden yana seslerini yükseltmenin zamanının geçmekte olduğunu ifade etmek istiyorum'' dedi.

            Şehit yakınları ve terör mağdurlarıyla bir araya geldi. Çelik, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek, son günlerde alınan şehit haberlerinin ''milletin bağrını dağladığını'' söyledi.

            ''Ne acıdır ki insan kanına susamış, insan kanı dökmekten zevk alan kişilerin de aramızda olduğunu görme zorunluluğumuz var'' diyen Çelik, insanı yaşatmanın, gencecik fidanlara kıymamanın, insanlığın gereği olduğuna işaret etti.

            Çelik, yapılan saldırıların yalnızca şehit ailelerine değil şehit kanlarıyla sulanmış vatana, bayrağa, milli birliğe ve bütünlüğe yöneldiğine dikkati çekti. Yüreğine ateş düşen, ciğerparesini kaybetmiş şehit aileleri ile dışarıdan olaya bakan insanların farklı değerlendirmelerde bulunabileceğini dile getiren Çelik, ''Ancak hep beraber bir noktada buluşmamız gerekiyor. O nokta da şudur; bu saldırı hepimize, bu milletin birliğine, dirliğine, geleceğine yapılmış saldırıdır. Onun için hep birlikte aynı kararlılıkla mücadele içinde olmamız gerekiyor'' diye konuştu.


''ARTIK SAFLAR NETLEŞMELİ''

            Şehit ailelerinden bu konuda yapılan rasgele değerlendirmeleri dikkate almamalarını isteyen Çelik, terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerine maddi ve manevi her türlü desteğin verildiğini söyledi. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

            ''Diğer taraftan da bir gerçeği hepimiz biliyoruz. Bu ülkeyi bölmeye çalışanlar bu tezgâhı kurarken, ne acıdır ki vatandaşlarımıza da sirayet etmiş, bir kısmını aldatmış, kendi saflarına çekmiş bulunmaktadırlar. Ana sıkıntı bence burada düğümlenmektedir. Bu devletin toprak bütünlüğünün, bayrak tekliğinin ve millet olarak ilelebet bir arada yaşayabilme hedefinin gerçekleşmesi için mutlak suretle vatandaşın bu olaydan elini çekmesi gerekiyor. Özellikle Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımıza bir kez daha seslenmek istiyorum: Terörün ne yaptığı belli, terörün gerçek yüzü belli terör ayrıştırmak, bölmek istiyor, bizim birliğimizden rahatsız.

            Son günlerde yaşanan hadiselere bakacak olursak zerre kadar merhamet ve vicdan varsa Güneydoğu'daki vatandaşların artık bu ayrımı yapmaları, tavırlı olmaları gerekiyor. Ben inanıyorum birçoğu vatanından, milletinden, bayrağından yana. Bunu biz seçimlerde de birebir ilişkilerde de görüyoruz ama gelinen bu noktada, artık saflar netleşmelidir. Vatandaşımızın dünyanın da terörist olarak kabul ettiği bir kesimin yanındaymış gibi, az sayıda da olsa vatandaşlarımızın, görüntüsü kabul edilebilir değildir. Milli birliğin korunması ve ilelebet yaşatılması konusunda herkese düşen sorumlulukların yanında, bölgede yaşayan vatandaşlarımıza da önemli sorumluluklar düşmektedir. Onlara ay yıldızlı bayrağımızın altında, güvenlik güçlerimizin yanında, Türkiye'nin birliğinden yana seslerini yükseltmenin zamanının geçmekte olduğunu, ziyaretim vesilesiyle ifade etmek istiyorum.''

            Şehitlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Çelik, bir daha bu acıların yaşanmaması ve ülkenin birliğine göz koyanların fırsat bulamaması temennisinde bulundu.

—BAKAN DÜZEYİNDE İLK ZİYARET-

            Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse de dernekleri kurulduğundan beri bakan düzeyindeki ilk ziyareti Faruk Çelik'in yaptığını belirterek, şehit ailelerinin her sorununda ve hak arayışında Çelik'in yanlarında olduğunu söyledi. Şehit yakınlarına umre ziyaretinde kolaylık sağlanması konusunda Çelik'in büyük emekleri olduğunu dile getiren Köse, Çelik'e teşekkür ediyoruz, dedi.

            Federasyon Dernek Başkanı Hamit Köse tarafından terörle ilgili alınması istenen karar ve şehit ailelerin sorunları dile getirildi.

            Aşağıda sıraladığımız konular biz şehit ailelerini rahatsız etmektedir. Bu konuları mevcut hükümet PKK terör örgütüne açık ve net bir şekilde devlete yakışır bir şekilde ağırlığını ve otoritesini ortaya koymalıdır.

1-     Habur’dan geçişler bizler tarafından kabul edilir bir şey değildir, Bizleri üzmüştür.

2-     Terör örgütüne taviz verilmemeli; Çünkü taviz taviz getirir.

3-     Ülkemizde Kürt sorunu yoktur, Terör örgütü sorunu vardır.

4-     Son günlerde taş atan çocuklar için çıkarılacak yasa (bunlar çok masumane gösterilmekte) Kamu mallarına zarar verirken, otobüsleri yakarken, bankamatik makinelerini kırarken, otobüsteki masum kız çocuklarını yakarken bunlar çocuk muydu? Şimdi bazı PKK kalemsörleri bunları masum göstermektedir;

5-     Evlatlarımızı askere göndermeyin diye propaganda yapıyorlar; Neden evlatlarımızı dağa göndermeyin denmiyor. Bu propagandayı yapanlara neden gereken yapılamıyor;

6-     Biz şehit derneklerinin ismi kullanılarak Şehitlik ve gazilik ismi kullanılarak halk dolandırılıyor gerçek şehit aileleri olan biz dernekler mağdur durumdayız;

7-     Terörün önlenmesi amacıyla caydırıcı olması bakımından idama ilişkin yasal düzenlemenin yeniden yapılması ve yürürlüğe sokulması;

8-     Kültür Bakanlığına bir talepte bulunmuştuk aracı oldunuz ama şu ana kadar olumlu bir sonuç alamadık.

9-     Federasyonumuzun kamu yararına çalışan dernekler statüsüne alınması için Ankara Valiliği dernekler masasına başvuruda bulunmuştuk fakat bununla ilgili olarak henüz olumlu bir netice almış değiliz. Bu anlamda federasyonumuzun kamuya yararlı dernekler statüsüne geçirilmesini talep etmekteyiz.

10- Huzuru bozan teröriste devlet gerekli cezayı vermeli, taviz vermekle birlik ve beraberlik sağlanamaz. Sayın Başbakanın Yüksekova’ daki konuşmasında onların istekleri devleti temsil eden organları çekin. Okul, yol, su isteriz demediler, dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.