Fakirin hurması 2 YTL zenginin 100

Fakirin hurması 2 YTL zenginin 100

Her yıl Ramazan ayında artan hurma tüketimi bu yıl geriledi. Büyük marketler hurma fiyatında indirim yapmak zorunda kaldı

Büyük market zincirleri Ramazan"a özel 30 metreyi bulan hurma reyonları kurdu, ancak fiyatları indirmek zorunda kaldı.

İstanbul Mısır Çarşısı ve marketlerde ucuz kategorisindeki hurmalar 2-10 YTL arasında fiyatla satılırken, ortadirek hurmaların fiyatı 60 liraya kadar çıkıyor. Zengin hurması Acve ise 100 YTL"ye satılıyor.
Hurma ithal eden firmalardan biri olan Malatya Pazarı yetkilisi Murat Palancı, kuruyemiş satışlarının geçen yılın Ramazan ayına oranla yüzde 40 gerilediğini belirterek şöyle dedi: “Bu yıl Ramazan yaş meyvenin bol olduğu günlere denk geldiği için başta hurma olmak üzere kuruyemiş satışları geçen yılki düzeye ulaşamadı. Satışların bu yıl yüzde 40 dolayında daha az olacağını tahmin ediyorum.”
İndirim yaptılar

Perakende hurma fiyatlarının 2 ila 60 YTL arasında değiştiğini söyleyen Murat Palancı şöyle devam etti: “Hurmada büyük sıkıntı var. Bu yıl satışlar yetersiz. Türkiye"nin hurma ithalatı 5-6 bin ton. Toptancının ve perakendecinin elindeki hurmanın Ramazan"dan sonra satış şansı yok. Bu nedenle en büyük market zinciri hurma fiyatını 2.20 YTL den 1.69 YTL ye indirdi.”

Fakirin hurması 2 YTL
Türkiye, İran, Irak, Suudi Arabistan, Mısır, Tunus ve İsrail"den hurma ithal ediyor. En ucuzu hurma dallarından örülmüş sepetlerde ithal ediliyor. Dökme olarak açıkta satılan bu hurmaların perakende fiyatı 2 YTL"den başlıyor.
Mısır Çarşısı ve etrafındaki dükkanlarda satılan İsrail hurması, benzerlerinden daha yüksek fiyatla alıcı buluyor. Satıcılar, İsrail hurmasının iriliği, temizliği ve şık ambalajı nedeniyle daha yüksek fiyattan müşteri bulduğunu söylüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.