Ezanlar Susmasın!

Ezanlar Susmasın!

Yaklaşık iki aydır Çubuk’ta ezanlar doğru dürüst okunmuyor. Bunun sebebi ise müezzinlerimiz değil. Merkezi sistem cihazından kaynaklanan bir sorun var.



Ezanın dinimizdeki yeri ve önemi tartışılmaz. Bu sebeple ezanın makamınca ve sesi güzel müezzinlerce okunmasına büyük önem verilmiştir. Güzel bir ezan sesi yüreklerde derin izler bırakmaktadır. Sadece ezanın etkisiyle Müslüman olan onlarca insan var.
Ülkemizde birkaç yıldan beri ezanların merkezi sistemle okunmasına başlanmıştı. Bu sistemin en güzel yönü ise o yörenin en güzel sesli müezzinleri tarafından ezanların okunması olmuştur. Şüphesiz her Müslüman ve dahi her insan güzel sesli bir müezzinden usulünce okunan ezan dinlemekten büyük zevk alır.
Memnuniyetle görüyoruz ki Çubuk"ta da güzel sesli müezzinlerimiz tarafından ezanlar okunuyor.
Ama burada sorun traji komik bir vaziyet almış durumda. Yaklaşık iki aydır Çubuk"ta ezanlar doğru dürüst okunmuyor. Bunun sebebi ise müezzinler değil. Merkezi sistem cihazından kaynaklanan bir sorun var. Çubuk halkı bu durumdan son derece rahatsız Ezanlar bazen yarıda başlıyor bazen de sonunu gelmende kesiliyor.
Merkezi sisteme geçildiğinden beri sorunsuz çalışan ezan sistemi iki aydır doğru dürüst çalışmıyor. Müftülüğün bu konuda neden duyarsız kaldığını anlamak mümkün değil.
Eğer müftülüğün bu cihazı tamir ettirecek parasal sıkıntısı varsa cemaatin katkıları ile bu sorun hemen çözülür. Camilerden toplanan paralar Diyanet vakfına ve müftülüğün ihtiyaçlarına aktarılıyor.
Ancak sorunun parasal olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü Çubuk Müftülüğü son bir yılda kendisine bir lojman ve son model bir otomobil aldı. Şimdi iki lojmanı ve iki makam arabası var. Üstelik lojmanın biride hala boş duruyor. Ama cihazın yedeği yok ya da tamiri yapılmıyor.
Sorun sadece öncelik ve bakış açısında olsa gerek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum