Eve geç gelme kanunen boşanma nedeni

Eve geç gelme kanunen boşanma nedeni

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eve geç gelmenin aileyi sarsacak bir geçimsizlik olduğuna ve eve geç gelen eş aleyhine açılan boşanma davasının kabul edilmesi gerektiğine karar verdi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eve geç saatlerde gelinmesini boşanma gerekçesi saydı. Ankara 3. Aile Mahkemesi"nin verdiği kararı bozan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eve geç saatlerde gelen kocası aleyhine boşanma davası açan kadının açtığı davanın kabul edilmesi gerektiğine hükmetti.

Yargıtay, bozma gerekçesinde şu görüşleri dile getirdi: “Yapılan soruşturma ve toplanan delillerle davalı kocanın aşırı alkol aldığı ve müşterek eve çok geç saatlerde geldiği anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davacı dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.”

(ANKA)



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.