Evcil Hayvanların Kontrol ve Tedavileri yapıldı

Evcil Hayvanların Kontrol ve Tedavileri yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gezici Evcil Hayvan Kontrol ve Tedavi Kliniği ile Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma kapsamında Çubuk’ta tüm evcil hayvanların kontrol ve tedavileri yapılıyor.

Tüm Çubukluların evcil hayvanlarını muayene ve tedavi ettirebileceklerini belirten Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, sahipli yada sahipsiz evcil hayvanların sağlıklı bir yaşam sürdürmeleri için böyle bir uygulama başlattıklarını ifade etti. Özden,"" Halkımızın evcil hayvanlarını kontrolden geçirmesi toplum sağlığı ve hayvanların sağlı açısında çok önemlidir. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yaptığımız çalışma her ay devam edecek"" dedi.


Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Melik Elitemiz de şunları kaydetti:"" Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"in talebi üzerine yapılan çalışma ile tüm vatandaşlar evcil hayvanlarını ücretsiz muayene ve tedavi ettirebilecekler. Üreme kontrolü ve her türlü aşı işlemi yapılabilecek bir merkez olarak hizmet veriyoruz. Yaptığımız çalışma ile sahipsiz hayvanların da toplum sağlığını tehdit etmeden kendi ortamlarında sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini sağlıyoruz. Ekiplerimizce toplanan sahipsiz sokak hayvanları da kısırlaştırılarak, kuduz aşısı ile aşılanıyor ve kayıt altına alınan sokak hayvanları, yasa gereği eski yaşam alanlarına bırakılıyor""dedi.


Sahipsiz hayvanları sahiplenen vatandaşlara aşılama ve diğer konularda hizmetlerinin olacağını söyleyen Çubuk Sağlık İşleri Müdürü M.Akif Topçu, evcil hayvanları soka başı boş bırakan vatandaşlarında cezalandırılacağının altını çizdi. Topçu,"" İlçemizden, diğer ilçelerden ve köyden sokaklara başıboş köpekler bırakılıyor. Bunlarla ilgili Zabıta ekipleriyle birlikte denetimler yapmaya başladık. Bu tip uygulama yapanlar hakkında cezai işlemler uygulanacaktır"" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum