Et'te aracı kazanıyor

Et'te aracı kazanıyor

Merkezi Çubuk’ta bulunan Ankara ili Kırmızı Et Üreticileri Tarımsal Ürünler Birliği Başkanı Zeki Yüce, "Üretici sıkıntı içinde yaşarken, perakende et piyasasında büyük vurgunlar yaşanıyor" dedi.

Üreticiden kilosu 7,5- 8 YTL’den alınan etin, kasaplarda ve büyük marketlerin reyonlarında 15-20 YTL arasında satıldığına anlatan Yüce, "Tarım Bakanlığı’nın pazar imkanı sağlaması halinde birlik aracılığı ile üreticiden tüketiciye en kaliteli et ürününü en ucuz fiyattan sunmaya kararlıyız" dedi.

ÇUBUK PİLOT BÖLGE

27 ilde yapılan hayvancılık teşvik uygulamasından Türkiye’nin hayvancılıkta pilot bölgesi olan Çubuk’un da yararlanması gerektiğini beirten Yüce şöyle konuştu: "Girdilerin her geçen gün arttığı hayvancılık sektöründe halen zararına üretim yapan besicilerin içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmaları için birliğimizin mutlaka pazardan pay alması gerekiyor. Tarım Bakanlığı’nın bu konuda yapacağı girişimler sayesinde tüketici de kaliteli ve ucuz et yeme imkanı bulacaktır.


Avrupa norm ve standartlarına uygun hijyenik koşullarda üreticiden direk olarak tüketiciye ulaşmak üzere yola çıktık. Dünyada bir eşi daha bulunmayan hayvancılık konusundaki bir projenin önümüzdeki günlerde Çubuk’ta geniş bir alanda tahsis edilen organize ihtisas hayvancılık pazarında uygulanmaya başlayacak. Son bir yıl içerisinde girdi fiyatlarının yüzde 80 artmasına karşın et fiyatları geriledi. Halen uygulanmakta olan et politikası üreticiyi ve tüketiciyi eziyor. Bu işten sadece aracılar kazançlı çıkıyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum