Estonya Müftüsü Muhammedsin Çubuk'u ziyaret etti

Estonya Müftüsü Muhammedsin Çubuk'u ziyaret etti

Estonya Müslümanları Müftüsü İldar Muhammedsin ve beraberindeki heyet Çubuk ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Çubuk Müftüsü Bilal Kara'nın daveti üzerine Estonya'dan Muhammedsin ve Estonya Müslümanları Derneği Başkanı Niyazi Hacer ile beraberindeki heyet, Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesini ve ilçedeki Kur-an kurslarını ziyaret etti.

Heyet daha sonra Çubuklular tarafından Estonya'da yapılacak külliye için başlatılan kampanya hakkında bilgi almak amacıyla kampanyayı yürüten kurumlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

Çubuk Müftüsü Bilal Kara, Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü 'Kardeş Müftülük Projesi' kapsamında Estonya Müslümanları Müftülüğü ile kendilerinin kardeş olduğunu, Estonya'da külliye yaptırmak için başlattıkları kampanyanın devam ettiğini söyledi. Kara, külliye için gereken 280 bin avronun toplanması için esnaflardan, adamlarından ve sivil toplum kuruluşlarından yardım istenildiğini sözlerine ekledi.

Muhammedsin ise "Allah izin verirse Çubukluların desteği ile Estonya Müslümanlarının çok ihtiyacı olan camiyi yaptıracağız" dedi.  

Estonya Müslümanları Derneği Başkanı Hacer de arkalarında Türkiye 'nin desteğini görmelerinin mutluğunu yaşadıklarını belirterek, "Biz Estonya'da bulunan 7 ayrı derneği bir araya getirerek Estonya Müslümanları Derneğini kurduk. Buradaki ziyaretimizde Türk milletinin desteğini arkamızda gördük. Burada belediye başkanıyla görüştük, iş adamlarıyla görüştük ve bize bu görüşmeler gönül rahatlığı verdi.  Estonya'da İslam'ı düzgün tanıtmak, yeni yetişen nesillere çocuklara iyi eğitim öğretmek ve aynı zamanda İslam dinini kabul eden yeni insanlara dini asıl mahiyetinde göstermek amacıyla eğitimde işbirliği yapmaya karar verdik.   Avrupa 'da ve yaşadığımız ülkede İslam'ı layık seviyede temsil etmeye hazırız. Karşılıklı projeler yapmaya hazırız" diye konuştu.  

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise yapılan ziyaretle birlikte çalışmaların daha çok ivme kazanacağını ifade etti. 

Kaynak:http://www.radikal.com.tr/ankara_haber/estonya_muftusu_muhammedsin_cubuku_ziyaret_etti-1317807

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum