Esnaf Kefalet Genel Kongresi Yapıldı

Esnaf Kefalet Genel Kongresi Yapıldı

Çubuk Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin 39. Olağan Genel Kongresi gerçekleştirildi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Salonunda yapılan genel kurulda, ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Divanın oluşturulması ile saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, yıllık çalışma raporu, denetim kurulu raporları, bilanço, gelir, gider tabloları ve 2011 yılı tahmini bütçesi okunarak oylandı.

Divan Başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Ankara Bölge Birliği Temsilcisi Hasan Akyıldız'ın yaptığı kongrede, gündem maddeleri gereği, haklarında görevi kötüye kullanma davası olan yönetim kurulunun görevine devam edip etmeyeceği ve seçimlerin süresi ile açık ve kapalı Seçim yapılıp yapılmayacağı oylandı. Oylama sonunda haklarında dava olan mevcut yönetim kurulunun göreve devam etmesi, seçimlerin iki yılda bir yapılması ile seçimlerin açık yapılması oy çokluğu ile kabul edildi.

Seçimlerden önce söz alan adaylardan Fatih Neşeli, yapılan seçimlerin önemine değinerek, kooperatifin bir aile şirketi olarak yönetildiğini iddia etti.

Hakkında görevi kötüye kullanmaktan 2 ayrı dava olan yönetimin seçilmesinin sakıncalarını ifade eden Neşeli, kooperatifte çalışan kişilere verilen yüksek maaşları da eleştirdi.

Daha sonra konuşan Kooperatif Başkanı Hulusi Karadağ, haklarında yapılan iddiaların asılsız olduğunu söyleyerek, kooperatifi aldıkları yıldan bu güne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı.

Türkiye'de ve Ankara'da kooperatiflerinin önemli bir konumda olduğunu ifade eden Karadağ, haklarında açılan davaların devam ettiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından oylamaya geçilirken, oylama sırasında zaman zaman taraflar arasında gerginlik yaşandı.

Genel kurula 502 kooperatif üyesinden 357 üye katılırken bunlardan 286 üye oy kullandı. 15'inci defa genel kurula giderek başkan seçilen Hulusi Karadağ, oyların 193'ünü, Fatih Neşeli 93'ünü aldı.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.