Esmau'l Hüsna Hazinesi

Esmau'l Hüsna Hazinesi

Senin “ALLAH” ismin bütün bu hazineleri içine alan, Kürsünü, Arşını kuşatan, azametin gibi sonsuz azamet sahibi, bir Hazineyi Azam’dır.

Ey Güzeller Güzeli Allah'ım. Seni bilmemiz ve sevmemiz için bizi yarattın. "ALLAH" İsmi Azamının manasını, az da olsa anlamayı bizlere lütfeyle.

Senin "ALLAH" ismin, İsmi Azam'dır. Allah ismin sadece sana ait olan ve Senden başka kimseye asıl ve mecazî olarak kesinlikle verilmeyen ismindir.

"ALLAH" Senin özel ve has ismindir.

"ALLAH" ismin, 99 adının ve bilmediğimiz binlerce adının sonsuz mana hazinelerini ve yansımasını içine alan muhteşem bir kristaldir.

Senin her bir ismin ve sıfatın, gökler ve yerler kadar, geniş giriş kapısı olan ve sonu olmayan, sınırsız hazinelerdir. Senin "ALLAH" ismin bütün bu hazineleri içine alan, Kürsünü, Arşını kuşatan, azametin gibi sonsuz azamet sahibi, bir Hazineyi Azam'dır.

"ALLAH" isminin anlÂminı ve azametini ancak Sen anlarsın. Hiç bir insan ve peygamber, Senin Allah İsmi Azamını bu fani dünyanın şartları içinde tam olarak anlayamaz ve kavrayamaz.

"ALLAH" ismin, sadece Zatına has bir isimdir. Akıllara sığmayacak kadar azamet ve celal sahibidir.

Sen Melik, Kuddus, Aziz, Azim, Celil'sin. Doğmaz, doğurmaz, eşi ve benzeri olmayan, herkesin kendine muhtaç olduğu, Rabbül Âlemin olan Allah'sın.

Sen; Hayy, Kayyum, Alim, Hafîz, Habib, Cemil, aşkı ve güzelliği akılları hayrete düşüren Allah'sın.

Senin "ALLAH" ismin bütün Esmâü'l Hüsna'yı içine aldığı için, "ALLAH" ismini anan, bütün esmalarını kısmen anmış olur. Senin sınırsız manaları içine cem eden "ALLAH" ismini anan, sınırsız sevap ve derece kazanır. Sen bir kez Sana meyleden ve gönülden "ALLAH" diyen kulunun elinden tutar, hidayete erdirir, kendini bildirir, sevdirir, marifetullah ve muhabbetullah lutfedersin.

Ne güzel der Süleyman Çelebi:

"Aşk ile bir kez ALLAH dese lisan,

Dökülür cümle günah bedenden misli hazan"

Aşk ile bir kez "ALLAH" diyen kulunun bütün günahlarını döker ve her muradına erdirirsin. O kulunu, Allah aşığı, Peygamber sevdalısı olarak yaşatır, öldürür, Cennet'inle, Cennet'te Cemalinle şereflendirirsin. Elbette aşk ile bir kez "ALLAH" diyen kuluna, tam kul olmayı ve binlerce hayır işlemeyi lütfedersin.

Senin "ALLAH" isminin büyülü ve eşsiz güzelliğini işiten mevcudat meftun olur Sana.

Sen ALLAH'sın. Senin "ALLAH" ismin sevgi, aşk, muhabbet, sevme, sevilme ve her türlü lütuf ve makamların asıl kaynağıdır.

Senin "ALLAH" isminin hazinelerinden mahrum yaşayanlar, sevgi, aşk, muhabbet, sevme, sevilme ve her türlü lütuf ve makamlardan mahrum, detaylarda boğularak ömürlerini heder eden zavallılardır.

İnsanların değeri Senin "ALLAH" ismini anlamaları ve anmaları ölçüsündedir. Senin "ALLAH" isminin hazinelerinden mahrum olanların tüm değer kriterlerinden mahrum ve yoklukta yol alanlardır.

Ne güzel der Fuzuli: "Ya sevgiliden söz et, ya sus"

Ne güzel der âşık: "Sohbetleriniz, sohbeti Canan olsun"

Garibullah der: "Ya 'ALLAH' de, ya sus"

Senin "ALLAH" ismin, bütün esmalarını kuşattığı gibi; Latif, Kerim, Gani, Mugri, Aziz, Muiz isimlerini de kuşatır. "ALLAH" diyen kuluna sınırsız lütuf ve kerem kapılarını açar ve o kulunu iki cihanda aziz eder ve lütuflarına gark edersin.

İsimlerin Sultanı, Senin "ALLAH" ismin ne güzel bir isimdir. Hem Cemil hem de Bedi'dir. Peygamberlerin âşık olduğu, Hikmet Âşıklarının meftun olduğu, zakirlerin dilinin senası muhteşem bir isimdir.

Sen bizleri sonsuz bir hazine olan, "ALLAH" isminin âşıklarından eyle. Sen bizleri, her biri sonsuz bir hazine olan Esmâü'l Hüsna'nın âşıklarından eyle.

"Siz beni zikredin ki ben de sizi zikredeyim." (Bakara:152)

Gece gündüz "ALLAH" ismini zikreden kullarının ismini sürekli Sen de zikreder ve iki cihanda derecelerini kat kat arttırırsın.

Sen bizleri bol bol ve seve seve, "ALLAH" ismini zikreden kullarından eyle.

"Kalpler ancak Allah'ın zikriyle mutmain olur." (Ra'd;28)

Senin "ALLAH" ismini zikretmek, ruhlara ne büyük bir lezzet ve huzur verir.

Bizleri, bu dünyada "ALLAH" ismini zikrederek, Cennet'te de Cemalini temaşa ederek, lezzeti ruhaniyeye gark olan kullarından eyle.

Bizleri aşkınla, "Allah, Allah" diye coşan âşıklarından eyle.

Senin "ALLAH" ismin, göklere ve yerlere sığmayacak kadar azamet ve şan sahibidir. Akıllar "ALLAH" isminin azametini anlamakta aciz ve yetersiz kalır.

"ALLAH" ismini herkes bir miktar anlar. Sen bizlere "ALLAH" ismini daha şümullu anlamayı lütfeyle. Bizlere ilim ver. Marifetullah, muhabbetullah ehli eyle. Sana olan yakinimizi arttır. Bizlere aşkında derinleşmeyi lütfeyle. Herkes seni bilsin, Seni sevsin ve marifetullaha ersin.

"ALLAH" ismini en güzel bir şekilde yine Sen Kur'an'la açıklıyorsun. Fatiha, Ayetel Kürsi ve İhlas surelerinle özetliyorsun.

Senin "ALLAH" ismini, en güzel bir şekilde Senin Esmâü'l Hüsnan açıklar. Senin "ALLAH" ismini anlamamız için, her biri muhteşem ve sonsuz bir hazine olan Senin Esmâü'l Hüsna'larını anlamayı bizlere lütfeyle. (Âmin)


İsmail Kılınç

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum