Esma Esad Çubuk'ta

Esma Esad Çubuk'ta

Suriye Devlet Başkanının Eşi Esma ESAD ilçemizi ziyaret ederek ilçemiz halk eğitim merkezinde kilim ve makina nakış kursu görenler ile birlikte kilim dokuyup onların yapmış olduğu nakışları inceledi.

Esma Esad, Ankara programının son gününde  Çubuk  Aşağı Çavundur Mallesini"ni ziyaret etti. Köyün girişinde, Arapça ""Hoş geldiniz, şeref verdiniz"" yazılı pankartlarla karşılanan Esad, burada köy kahvaltısı yaptı, kadınlarla gözleme hazırladı.

Köy evinde, Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerince yapılan el işleri sergisini gezen Esad, bir dokuma tezgahının başına geçerek, halı dokudu. Köy evininin önüne kurulan kıl çadıra oturan Esma Esad, içinde yaprak sarması, bal, tereyağı, peynir ve ev baklavası bulunan kahvaltının ve çadırda kadınlar tarafından hazırlanan gözlemenin tadına baktı, çay içti. Gözleme yapan kadınların yanına geçerek, oklava ile yufka açmayı deneyen Esad, ilk denemesinde başarısız olsa da ikinci denemesinde yufkayı açmayı başardı.

TURŞU GÖTÜRÜYOR

Esma Esad"a üzeri seramikle kaplı, çini işlemeli ibrik ve gümüş telle işlenmiş “tel kırma"" olarak adlandırılan fular ve Çubuk turşusu hediye edildi. Çubuk Eğitim Uygulama Okulu"na yürüyerek giden Esma Esad, yolda kendisini karşılayan kadınlarla sohbet etti. İlçedeki turşu üretimi hakkında Esad"a bilgi veren kadınlar, bu yıl kuraklık nedeniyle çok az mahsul aldıklarını aktardı.

Esma Esad, Suriye"de de kuraklık yaşandığını söyleyerek, “Allah bizlere yağmur göndersin diye dua ediyoruz"" dedi. Esad, bir araya geldiği zihinsel engelli çocuklara da yakın ilgi gösterdi



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum