Eskrimciler Alman Eskrimcilerle Ortak Kampa Giriyor

Eskrimciler Alman Eskrimcilerle Ortak Kampa Giriyor

Çubuklu Eskrimciler Alman Eskrimcilerle Ortak Kampa Giriyor

 Çubuk  Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, Almanya'nın dünyaca ünlü eskrim kulübü olan Tauberbischofsheim Eskrim kulübü sporcularıyla ortak kamp düzenleyecek. 

Türkiye Eskirim Federasyonu Asbaşkanı ve Bekir Yılmaz Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Mustafa Kalender, yaptığı açıklamada, kulübün sporcuları ile Tauberbischofsheim Eskrim Kulübü sporcularının 31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında Antalya'nın Kemer ilçesinde birlikte kamp yapacaklarını, Türkiye'de ilk defa kulüp bazında yapılan organizasyonun, sporcularına büyük avantaj ve deneyim kazandıracağını söyledi.

Yapılacak kampın sporcular için iyi bir hazırlık dönemi geçirmelerine neden olacağını anlatan Kalender, şu bilgileri verdi:

"Tauberbischofsheim Eskrim Kulübü'nden bize böyle bir teklif gelince hemen kabul ettik. Onlardan böyle bir teklifin gelmesi, bizim de Türkiye'nin kılıç branşında büyükler, gençler ve yıldızlar seviyesindeki en güçlü kulübü olmamız etkili olmuştur. Sporcularımız bu kampla beraber çok güzel bir hazırlık dönemi geçirecekler. Hem kondisyonel olarak hem de teknik - taktik anlamda iyi bir antrenman dönemi yaşayacaklardır. Almanya'nın dünyaca ünlü eskrim merkeziyle beraber kamp yapmamız bizim açımızdan küçümsenemeyecek bir olaydır. Sporcularımız açısından önümüzdeki aylarda yapılacak olan yıldızlar ve gençler Avrupa Şampiyonası'na iyi bir hazırlık olacaktır. "

Türkiye'nin ve Çubuk'un tanıtımı açısından bu tür ortak kampların önemli olduğunu vurgulayan Kalender, kendilerine her türlü desteği esirgemeyen İlçe Kaymakamı Cemal Şahin'e, Belediye Başkanı Lokman Özden'e ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak'a teşekkür etti.

- Ankara

(Anadolu Ajansı) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.