ESKRİM HAZIRLIK KAMPI SONA ERDİ

ESKRİM HAZIRLIK KAMPI SONA ERDİ

Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu ve Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen ve 21 Ağustos -1 Eylül 2014 tarihleri arasında Çubuk’ta yapılan “Eskrim Sezona Hazırlık Kampı” sona erdi.

                                               Şuayip YAMAN

 

Haber-Yorum

 

Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu ve Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen ve 21 Ağustos -1 Eylül 2014 tarihleri arasında Çubuk’ta yapılan “Eskrim Sezona Hazırlık Kampı” sona erdi.

 

Hazırlık Kampı, Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Salonu’nda düzenlenen müsabakalarla sona erdi.

 

Hazırlık müsabakaları sonunda:

 

Süper Minikler müsabakalarında Çağrı Güngör,

Yıldızlar müsabakalarında Erdem Akpınar,

Büyükler müsabakalarında ise Murat Topgül birinci oldular.

 

Antrenör Mustafa Kalender yaptığı açıklamada, “Hazırlık kampı neşe içinde geçti. İstanbul, İzmir, Bursa, Isparta, Ankara ve Çubuk’tan katılan eskrimciler (bunlar içinde milli eskrimcilerde var) birbirlerini tanıma fırsatı buldular. İlçeyi gezdiler.

 

Sporcular hazırlık kampında, eskrimin yanı sıra görgü, bilgi ve tecrübelerini de geliştirme fırsatı buldular.

 

Kamp sonrası yapılan müsabakalarda birinci ve sonuncu arasında hiçbir fark olmadığı gibi, her sporcunun her an Türkiye derecesi yapacak güçte olduğu ortaya çıkmıştır.

 

Müsabakalar sonrası Eskrim Antrenörü Mustafa Kalender tarafından “Sezon Hazırlık Kampı’na katılan eskrimcilere “Katılım Belgesi” ile kamp çalışmalarından derlenen bir fotoğraf CD’si verildi.

 

Eskrimciler, kardeşlik, barış ve hoşgörünün tavan yaptığı kamp sonrası arkadaşlarından biraz buruk, biraz da hüzünlü bir şekilde evlerine döndüler.

 

İlçenin ne Kaymakamı, ne Belediye Başkanı, ne siyasileri, ne sivil toplum örgütleri, ne sendikaları ve ne de eğitim kurumlarının yetkilileri böyle mükemmel bir organizasyonla hazırlanan hazırlık kampını ziyaret etmemişlerdir. Herhalde haberleri yoktu?

 

Oysa çoğunluğu milli olan eskrimcilere yapılacak bir ziyaret onların moral ve motivasyonunu daha da artırır, onlara güzel bir anı olurdu.

 

Eskrimciler konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamalarda, “ Gerek müsabaka ve gerekse kamp amacıyla gittiğimiz yerlerde genel olarak bürokrasinin ve halkın büyük ilgisi ile karşılaştık. Ama doğa harikası Çubuk’ta birkaç kişi hariç böyle bir ilgiyi göremedik. Demek ki bu ilçede spora fazla önem verilmiyor. Ama yine de burada bulunmaktan mutluyuz” dediler.

 

İşte gençliğe ve spora verilen önem ve değer bu...

 

Allah aşkına ilçede spora ilişkin hangi faaliyete imza attınız?

 

                                               İlçede Sporun Ruhuna El Fatiha...

 

Gençlik sahipsiz ve başıboş.. İlçede faydalı mekânlar oldukça sınırlı. Bu yüzden gençler madde peşinde koşuyor. Madde bağımlılığı ilçede hızla artıyor. Kimse de bu korkunç tırmanışa maalesef “dur” diyemiyor.

Bu yükselişi önlemek ilçeyi yönetenlerin ve Çubuk halkının görevi..

 

Gençleri spor, sanat ve maneviyata yöneltmek gerek. Ama bunu kim yapacak? Çünkü Çubuk Halkı  adam sendeci ve “bana ne” diyor...

 

İlçe gençliği için şimdilik en büyük tehlike; “ucuz ölüm” diye de adlandırılan “bonzai”...

 

Bu konuda yetkililerin ve etkililerin eli kolu bağlı ve hala köklü bir çözüm üretemediler.

 

Hatırlarsanız “Madde Bağımlılığı ve Çözümleri” konusunda çok yazılar yazdım, yazmaya da devam ediyorum. Bu yazılar yetkililerin, etkililerin ve Çubuk halkının bir kulağından girdi, diğerinden çıktı. Hatta o yazılarımla alay eden örümcek kafalılar bile oldu.

 

Bağımlı gençlerin aileleri çok tedirgin... Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. Gençliğin bu hazin hali yetkili ve etkililerin umurunda değil..Çubuk halkının ise tuzu kuru...Ortak zihniyet; “bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın” ... Ama o yılan bir gün onlara da dokunursa ne olacak? Önlem almak için ille de bir bürokratın çocuğunun da bağımlı olmasını mı bekliyorlar?

 

İlçenin her tarafı yeşilliklerle dolu.. İlçede 7 merkez 77 de köyden mahalle var. Her mahalle spor tesisi ve kompleksi yapılacak muhteşem ve doğa harikası araziye sahip.. Bunca zenginliğe rağmen Çubuk’ta spor tesisi ve kompleksi yapılamıyorsa, Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılamaz demektir.

 

İlçede sadece 10 adet halı saha var. Bunlarda sağlık yönünden spor yapmaya elverişli değil.. Bir zamanlar her tarafı yemyeşil olan ve “Yeşil Çubuk” diye adlandırılan Çubuk’ta gençler sokak ve caddelerde, okul ve camilerin beton zeminlerinde spor yapıyorlar. Gençliğe bunu reva görenlere yazıklar olsun... 

 

Bir zamanlar Eskişehir Atatürk Stadı’ndan sonra Türkiye’nin en doğal stadı olan Çubuk Şehir Stadı şimdilerde çölleşmiş ve atıl durumda..

 

Demek ki, Çubuk Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü aralarındaki uyuşmazlığı hala çözemediler. Ama sonuçta kaybeden Çubuk gençliği oluyor.

   

Çubukspor ve Çubuk Gençlik Spor 3 yıldır maçlarını Akyurt ve Ankara’nın çeşitli semtlerinde yapıyorlar. Çünkü ilçede maç yapacak saha yok. Ne enteresan değil mi?

 

Saygıdeğer yetkililer ve etkililer unutmayınız ki; En büyük yatırım gençliğe yapılan yatırımdır...

eskrim01-vert-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum