Eski Sağlık Bakanı Şıvgın, isminin verildiği hastaneyi ziyaret etti

Eski Sağlık Bakanı Şıvgın, isminin verildiği hastaneyi ziyaret etti

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, isminin verildiği Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek hastane hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, milletvekilliği ve bakanlığı döneminde ilçeye yaptığı önemli hizmetler nedeniyle ilçe halkı tarafından isminin verildiği 100 yataklı Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek Başhekim Dr. Nevzat Kılıç’tan hastane hakkında bilgi aldı. 

Şıvgın, ilçeye gelişinde ilk olarak Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Acehan’dan ilçe ve ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra Başkan Acehan ile birlikte Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’ne geçen Şıvgın, Başhekim Dr. Nevzat Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

Hastane çalışanları ve tedavi görenler tarafından büyük ilgiyle karşılanan Şıvgın, ziyarette yaptığı konuşmada, Çubuk’ta bulunan hastanenin hem ilçe için hem bölge için hem de merkez için çok önemli olduğunu söyledi.

Merkezdeki hastanelerin yükünü hafifletmek için her yönden tam donanımlı olmasını gerektiğini işaret eden Şıvgın, ‘’Hastane ile ilgili tüm eksikleri ve bu konudaki talepleri çıkartın, ilçeden belediye başkanımızın da olduğu bir heyetle birlikte bakanlığa gidelim. Birlikte takip edelim ve hastanenin tüm eksikliklerini biran önce giderelim. Bu hastane bu bölgenin tüm ihtiyaçlarına cevap verirken hatta buraya merkezden de hasta gelmesi gerekir. Böylece merkezdeki hastanelerinde yükünü hafiflemiş olur. Biz hastanemizle ilgilenelim sorunlarımızı biran önce halledelim’’ dedi.

Bu bölgenin kendi memleketi olduğunu hatırlatan Şıvgın, elinden ne gerekiyorsa her zaman yapmaya hazır olduğunu kaydetti. Özellikle madde bağımlığı ve yeni huzurevleri konusunda özel bir uygulama yapılması gerektiğini vurgulayan Şıvgın, ‘’Türkiye tarihinde ilk defa bu dönemde ciddi anlamda uyuşturucuyla mücadele yapılmaktadır. Piyasa değeri çok yüksek meblağlarda büyük operasyonlar yapılıyor. Bu illet nesli yok ediyor, geleceğimiz yok oluyor. Neslimize sahip çıkmamız gerekiyor. İslam’ın ana prensiplerinden biri nesli korumak, aklı korumak, vatanı korumak ve imanı korumaktır. Nesil olmaz ise imanda olmaz, akılda olmaz. Uyuşturucuyla Türk neslini ve aklını yok etmek isteyen dış güçler olduğunu unutmamak gerekiyor. Ayrıca Ankara için huzurevi sayısı yetmiyor. Karagöl bölgesine doğru büyük bir huzurevi projesi yapılması Çubuk’un avantajına olur ’’ diye konuştu.

Halil Şıvgın’ın Çubuk ve bölgesine önemli eserler bıraktığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’da, ’’Burada çalışan personelin büyük bir kısmı sizin açmış olduğunuz okuldan mezun. Bir çok kişinin okumasına ve meslek sahibi olmasına vesile oldunuz. Yapılan iyilikler, eserler hiçbir zaman unutulmaz’’ ifadesini kullandı. 

Konuşmaların ardından hastane servislerini gezen Şıvgın, hastane çalışanlarıyla ve hastalarla bir süre sohbet etti. 

Daha sonra Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Şıvgın, Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapılan ankette Türkiye birincisi huzurevi yönetimine ve çalışanlarına huzurevi sakinlerine gösterdikleri ilgi, sevgi ve bakımdan dolayı teşekkür etti. 

Şıvgın’a incelemelerinde Belediye Başkan Tuncay Acehan, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Kılınç, Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emin Tamtürk, Ak Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş da eşlik etti.  

2dsc01199-004.jpg2dsc01280-002.jpg2dsc01294.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.