Eşinin itiraflarını kabul etmedi

Eşinin itiraflarını kabul etmedi

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "Çubuk Merkez Mütevelli Heyeti Yapılanması"na yönelik 24'ü tutuklu, 78 kişi hakkında görülen davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık Derya Dinçer  savunmasında, "Ben bu yapıya hiçbir şekilde üye olmadım, faaliyetlerine destek  vermedim. Ben bu vatanın evladıyım, terör örgütü üyesi olamam. 15 Temmuz darbe  girişimini lanetliyorum." ifadelerini kullandı.

Dinçer'in beyanlarının ardından Mahkeme Başkanı Sabahattin Sarıdoğan,  sanığın eşi Bünyamin Dinçer'in, "Bank Asya'ya zor zamanında destek olmak için  para yatırdıkları" ve "ABD'ye giderek FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile görüştüğü"  yönünde beyanları olduğunu bildirdi.FETÖ ile bağı olduğu gerekçesiyle kapatılan Zaman gazetesinin yayın  politikasını beğenmediği için 2013'te aboneliğini iptal ettirdiğini, Bank Asya'ya  örgütsel amaçla para yatırmadığını öne süren Dinçer, suçlamaları kabul etmediğini  beyan etti.

Beyanları kabul etmeyen ve eşinin bahsedilen beyanları neden verdiğini  bilmediğini aktaran Dinçer, eşinin Gülen ile görüşmesi hususunda, "Bana bu  ziyareti sorguda savcı söyledi. Eşim bana Gülen'i ziyaret ettiğini söylememişti."  dedi.

Başkan Sarıdoğan'ın, "Gülen'i örgüt lideri olarak görüyor musunuz?"  sorusunu sanık Dinçer, "Medyadan okuduğumuz, duyduğumuz haberlerden bunu çıkarıyoruz." diyerek yanıtladı.

İtirafçıları engellemeye çalışmış

İddianamede, FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan okulun  müdürü olduğu belirtilen Cevat Erdin de hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.  Tutuklu bulunduğu Samsun'dan duruşmaya bağlanan Erdin, FETÖ üyesi olmadığını,  iddianamede yer alan ByLock kullanıcısı olduğu yönündeki suçlamanın da gerçeği  yansıtmadığı iddiasında bulundu.

Bunun üzerine Başkan Sarıdoğan, sanık Erdin'e, ByLock üzerinden  Nurettin isimli bir şahısla görüştüğünün tespit edildiğini ve 15 Temmuz sonrası  örgüt mensuplarının itirafçı olmasının engellenmesi için çalışmalar yürüttüğünün  tespit edildiğini söyledi. Sanık Erdin, bu suçlamaları da kabul etmediğini  bildirdi.

Kırmızı kategoride ByLock kullanıcısı

İddianamede, kırmızı kategoride ByLock kullanıcısı olduğu belirtilen  sanık Tuncay Çalğan, 2014'te Gazi Üniversitesinden mezun olduğunu, 2016 Şubat'ta  Çubuk'ta bulunan, FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatılan yurtta müdür yardımcısı  olarak göreve başladığını aktardı.

Çalğan, ByLock kullanmadığını ve yurdun FETÖ bağlantısı olduğunu  bilmediğini iddia etti. İddianamede üniversite eğitimi sırasında Ankara'nın  merkez ilçeleri yerine Çubuk'ta kalmasının örgüt üyeliğiyle alakalandırıldığını,  bu durumun varsayım olduğunu savunan Çalğan suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme Başkanı Sarıdoğan'ın, "İş tecrübeniz yok, sizi neden kabul  etsinler, müdür yardımcısı yapsınlar?" sorusu üzerine sanık Çalğan, müdür  yardımcılığının büyütülecek bir görev olmadığını belirterek, FETÖ ile hiçbir  temasının olmadığını öne sürdü.

İddianame

İddianamede, FETÖ'nün sözde "Çubuk imamı" Ahmet Tavlaşoğlu'nun da  arasında bulunduğu sanıkların "silahlı terör örgütünü yönetmek", "silahlı terör  örgütüne üye olmak" ve "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a  muhalefet" suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

Tutuklu sanıklardan Onur Torgaylı'nın 2010-2013 yıllarında FETÖ'nün  sözde "Çubuk imamı" olduğu, 2013'te yerine Tavlaşoğlu'nun getirildiği  belirtiliyor. Sanıklardan 5'inin adıyamanİzmirÇorum, Samsun ve Ordu'daki  cezaevlerinde olduğu, 50'sinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı  kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.