Eşi Ölünce, Yabani Meyveler Geçim Kaynağı Oldu

Eşi Ölünce, Yabani Meyveler Geçim Kaynağı Oldu

Çubuk'ta yaşayan 70 yaşındaki Menekşe Gürses, doğada kendiliğinden yetişen, alıç, dağ eriği, dağ armudu ve kuşburnu gibi yabani meyveler toplayarak geçimini sağlıyor.

Dört yıl önce eşini kaybeden 8 çocuk annesi Gürses, ilçede dağlarda kendiliğinden yetişen armut, erik, güvem, kuşburnu ve alıç toplayıp köylü pazarında satıyor.

Gürses,  yaptığı açıklamada, ilerleyen yaşına rağmen kimseye muhtaç olmadan alın teri döküp geçimini sağladığını söyledi.

Eşinin sağlığında geçimlerini hayvancılık yaparak sağladıklarını anlatan Gürses, eşinin ölümünün ardından bu işi yapamadıklarını aktardı.

Hayalinin eski günlerde olduğu gibi inek besleyip evini geçindirmek olduğunu ifade eden Gürses, "Eşim öleli dört yıl oldu. O günden bu tarafa yaban meyveleri toplayarak geçimimi sağlıyorum. Akşama kadar topluyorum, gece geç vakitlere kadar da iğne iplikle diziyorum. Daha sonra da semt pazarlarına götürerek satıyorum. Ahırım var ama içerisine hayvan alacak imkanım yok. Bana 5 veya 10 tane inek olsa kendi kendimi geçindiririm ama öyle bir imkanım ne bende ne de çocuklarımda var. Bu nedenle de kimseye muhtaç olmamak için bu işi yaparak şimdilik geçiniyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.