Esenboğa'nın suyuna kanalizasyon karıştı iddiası

Esenboğa'nın suyuna kanalizasyon karıştı iddiası

Esenboğa beldesinde, üç günden bu yana kusma, yüksek ateş ve ishal şikayetiyle rahatsızlanan çok sayıda kişinin hastaneye başvurduğu bildirildi.

Melikşah Mahallesi'nde oturan çok sayıda kişi, kusma, yüksek ateş ve ishal şikayetiyle Çubuk Devlet Hastanesinde tedavi gördü.

Esenboğa Belediye Başkanı Mehmet Kuzal, hasta sayısının artması üzerine beldeye gelen Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin, şebeke suyuna kanalizasyon karıştığı iddiaları sonucu inceleme başlattığını söyledi.

Ekiplerin, şebeke suyundan numuneler aldığını belirten Kuzal, bunun üzerine su deposunun boşaltılarak temizlendiğini ve suyun klorlandığını bildirdi. Şebeke suyuna kanalizasyon karıştığına yönelik henüz kesinleşmiş bir bilgi bulunmadığını belirten Kuzal, alınan numunelerin incelenmesinin ardından olayın netlik kazanacağını kaydetti.

Melikşah Mahallesi Muhtarı Sami Çetinkaya ise çoğunluğu çocuklardan oluşan çok sayıda kişinin Çubuk Devlet Hastanesine başvurduğunu belirterek, üç günden beri çeşitli aralıklarla 50"den fazla kişinin tedavi gördüğünü söyledi.

Kimi hastalara serum bağlandığını, kimilerinin ise ilaç tedavisi gördüğünü anlatan Çetinkaya, şu an için hastanede yatan hasta bulunmadığını bildirdi.

Çetinkaya, su deposu yakınlarındaki kanalizasyon şebekesinin tıkandığını ve burada biriken suyun, içme suyu kaynağına karıştığını iddia etti.

Kaynak:Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum