Esenboğa'nın adı Turgut Özal Olacak!

Esenboğa'nın adı Turgut Özal Olacak!

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Esenboğa Havaalanı'nın ismini Turgut Özal olarak değiştirmek istiyoruz" dedi

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin geleneksel iftar yemeği Vali Galip Demirel Ankara Vilayetler Evi'nde verildi.

İftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde bakanlık ve milletvekilliği ve valilik yapmış çok sayıda davetli ve Özal seveni katıldı.

İftar yemeği Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Başkanı Galip Demirel, Turgut Özal sevgisinin birlikte anlatılacağını söyledi. Daha sonra Demirel, eski dernek başkanı Emin Başer' e şilt verdi. Ardından Turgut Özal Üniversitesi'nin tanıtım filmi davetlilere izletildi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, fırsat buldukça bu iftar programına katılmaya çalıştığını söyledi.

Turgut Özal'ın Türk siyasetinde önemli bir insan olduğunu söylemekten şeref duyduğunu vurgulayan Arınç, üniversite öğrenci aldıktan sonra en kaliteli üniversiteler arasında olacağına inandığını belirtti.

Ankara Esenboğa Havaalanı'nın ismini Turgut Özal Havaalanı olarak değiştirmek istediklerini dile getiren Arınç, yasal engelin bulunup bulunmadığını bilmediğini kaydetti.

Özal'a karşı duyulan sevginin kendisini çok etkilediğini anlatan Arınç, bir vatandaşın Özal'ın cenaze töreninde açtığı 'sivil demokrat dindar cumhurbaşkanı'nı söylediği için çok eleştirildiğini hatırlattı.

Söylemediklerinin söylendiğini, Müslüman cumhurbaşkanı seçtireceğinin belirtildiğini ifade eden Arınç, halkın buna tepki göstererek seçimlerde hiçte hak etmedikleri şekilde yüzde 47 oy verdiğini vurguladı. Seçimlerde yine birinci çıkacaklarını ama bu kadar oy alamayacaklarını dile getiren Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapılanların milleti çok etkilediğini ve 367 rezaletine karşı halkın tepkisini ortaya koyduğunu vurguladı.

Demokratik açılım için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Arınç, nifakı ortadan kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Demokratik açılımın Özal döneminde yerleşmeye başladığını ifade eden Arınç, din vicdan özgürlüğünün yerleşmesi ve vatandaşı birbirine düşman eden unsurların da ortadan kaldırılması için mücadele verdiklerini kaydetti.
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum