Esenboğalı çocuklar tiyatroyla buluştular

Esenboğalı çocuklar tiyatroyla buluştular

Esenboğa Mahallesinden örnek bir çalışma. Mahalle derneği tarafından yürütülen bir proje kapsamında mahalleli çocuklar, tiyatroyla buluşturuldu.

Esenboğa Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Eğitim ve Kültür Derneği tarafından ‘Tiyatro izlemeyen çocuk kalmasın’ projesi kapsamında mahallede yaşayan çocukları tiyatro, gölge oyunu ve sihirbaz gösterileriyle buluşturdu. Yakın mahallelerden Kutuören Mahallesi çocuklarının da izlediği programda ayrıca çocuklara pamuklu şeker, elmalı şeker, kağıt helva ve balon gibi çeşitli hediyeler dağıtıldı. 

 

Çocukları tiyatro, gölge oyunu ve sihirbaz gösterileriyle tanıştıran Dernek Başkanı Metin Ersöz, hem ara tatilde çocukların gönüllerince eğlenmelerini sağladıklarını hem de tiyatro izlemeyen çocuk kalmamasını sağladıklarını söyledi.

 

2img_2355.jpgProjeleri hakkında bilgi veren Ersöz, ‘’Çocuklarımız büyük bir coşkuyla eğlendi. Daha önce bizlerin canlı tiyatro izleme şansı olmamıştı. Biz izleyemedik ama çocuklarımızın canlı tiyatro izlemesini istedik. Dernek olarak öğretmenlerimizin de desteğiyle çocuklarımızı tiyatro, gölge oyunu ve sihirbazlık gösterileri izlemelerini sağladık. Şamata Tiyatro ekibinin ‘Bilge Dede’ isimli gösterisi çok güzeldi, öğrenciler çok etkilendi. İllüzyonist Gökhan Şanlı’nın renklendirdiği programda hayatlarında ilk defa tiyatro izleyen çocuklar doyasıya eğlendi’’ dedi. 

 

Sabiha Şaşmaz İlkokulu öğretmenlerinden Hüseyin Göbütoğlu’da, dernek başkanı Metin Ersöz ve yönetimine teşekkür ederek öğrencilerinin hayatlarında ilk defa tiyatro ile tanıştıklarını söyleyerek, ‘’Öğrencilerimiz inanılmaz bir şekilde mutlu oldular. Onlar için güzel bir hem eğlence hem de eğitim oldu. Bu tür programlar çocukların gelişimine de çok faydası oluyor’’ diye konuştu. 

Öğrencilerden Ülkü Lale ise, her zaman tiyatroya gitmek istediğini ve bunun için hep hayal kurduğunu ifade ederek, kendilerine bu imkanı sunan herkese teşekkür etti. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.