Esenboğa Kampüsü Değil, Çubuk Külliyesi

Esenboğa Kampüsü Değil, Çubuk Külliyesi

Çubuk'ta kurulan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kambüsü’nün temel atma töreni gerçekleştirildi.

Esenboğa Kampüsü Değil, Çubuk Külliyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Esenboğa Kampüsü Yerine Çubuk Külliyesi diyelim' dedi.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi temel atma ve yeni hizmete giren Bilkent’teki Sağlık Bilimleri Fakültesi binasının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Milletvekilleri Cevdet Erdöl, Emrullah İşler, Ahmet İyimaya, Nurdan Şanlı, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Vakfı Başkanı Ahmet Öztürk ve davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Erdoğan, 'Esenboğa Kampüsü Yerine Çubuk Külliyesi diyelim' diyerek Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesi olarak değiştirilmesini istedi.

2img_9258.jpg

-Üstüne Basa Basa Çubuk Külliyesi Dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi açılışında konuştu. Erdoğan  "Kampüsü yerine Külliye denilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum. Kampüsü yerine Külliye denilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.Bu güzel külliyede gelecek nesillerimizin daha iyi yetişeceğini umuyorum.2011'de kurulmasına rağmen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi emin adımlarla büyüyerek yoluna devam ediyor.Çubuk külliyesi diğer üniversitelerimiz için de örnek teşkil edecektir.Ellerinde darbe dövizleriyle yürüyüşler yapan akademisyenleri gördük.Kılık kıyafeti nedeniyle kampüslerden, külliyelerden çıkarılan öğrencilerimizi gördük.Türkiye'de her alanda olduğu gibi eğitimde de büyük değişim dönüşüm yaşanıyor” dedi.

2img_9235.jpg-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesi Hayırlı Olsun

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin vaziyet planını gösteren maketi inceleyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çubuk Külliyesinin ülkemize, Ankara’ya ve Çubuk’a hayırlı olmasını diledi.

Çubuk ilçesinin Türkiye’nin önemli bir üniversitesine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Bakan Avcı, “Çubuk çok şanslı, Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin temeli bu gün atıldı. Çubuk Külliyesi ülkemize, Ankara’ya ve Çubuk’a hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

2img_9269.jpg-Çubuk Külliyesi Teşekkürü

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Esenboğa Kampüsü yerine Çubuk Külliyesi ismi olmasını istemesi nedeniyle teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına giden Başkan Acehan, “Sayın Cumhurbaşkanımız öncelikle Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Çubuk’a kurulması nedeniyle şahsınıza ve ekibinize teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda tüm Çubuk halkının selamını şahsınıza iletmek istiyorum. İnşallah en kısa zaman içerisinde de sizleri ilçemizde misafir etmek istiyoruz. Davetimize icabet ederseniz şahsım ve kadirşinas Çubuk halkı bundan çok mutlu olur. Ayrıca Eenboğa Kampüsü yerine Çubuk Külliyesi isminin konulmasını istemeniz ve burada bunu açıklamanız ilçemize ne kadar büyük önem verdiğinizin bir göstergesidir.   Bundan dolayı da ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

2img_9274.jpg-Çubuk Külliyesi Olarak Değiştirilecek

Çubuk Belediye Başkanı Acehan’ın konuşmasından sonra Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan’da Esenboğa Kampüsü yerine Çubuk Külliyesi ismini kullanacaklarını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteğini yerin getireceklerini vurguladı.

2img_9258-001.jpg2img_9269.jpg2img_9271.jpg2img_9284.jpg2img_9288.jpg2img_9296.jpg2img_9233.jpg2img_9235.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum