Erzurumlular Karagöl'de Buluşacak

Erzurumlular Karagöl'de Buluşacak

Ankara'da Yaşayan Erzurumlular, Çubuk Karagöl'de Yayla Şenliğinde Buluşacak

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanlar Konseyi (ESAV) tarafından bu yıl 12'incisi düzenlenen 'Yayla Şenliği' 20 Haziranda  Çubuk  Karagöl'de gerçekleştirilecek.

Ankara'da ve çevre illerde yaşayan Erzurumluların bir araya geleceği etkinlikte Yayla Şenliği geleneği sürdürülecek. Şenlik hakkında bilgi veren ESAV Çubuk Dernek Başkanı Ömer Aras, düzenledikleri etkinlikle vatandaşların birbirine olan özlemini gidermeyi amaçladıklarını söyledi. Kendi memleketlerinden uzak olan insanların bir araya gelerek gelenek ve göreneklerini yaşattığını ifade eden Aras, 'Bu tür etkinliklerle vatandaşlarımız bir araya gelerek hasret gideriyor. Vatandaşlarımız bu etkinliklerimizde hem piknik yapma hem de eğlenme fırsatı buluyor. Etkinliklerimize yöresel sanatçıların ve folklor ekiplerinin gösterileri de ayrı bir renk katıyor. Şenliğimizde aşıklar, bar ekibi, halk müziği ve sürpriz sanatçılarımız olacak. Ayrıca Ankara'nın değişik semtlerinden Karagöl'e otobüsler kalkacaktır' dedi.

Aras, kendilerine ev sahipliği yaparak her konuda destek olan ve yardımcı olan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.