Ermeni Meselesi ve Türkiye" Paneli Düzenlendi

Ermeni Meselesi ve Türkiye" Paneli Düzenlendi

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (ULİSA) tarafından, lise öğrencilerine yönelik "Ermeni Meselesi ve Türkiye" paneli düzenlendi.

 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (ULİSA) tarafından, lise öğrencilerine yönelik "Ermeni Meselesi ve Türkiye" paneli düzenlendi.

Ankara Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panele, liseli öğrencilerle öğretmenler katıldı.

Panelin açılışında konuşan okul müdürü Yakup Ünsal, 1915 yılında yaşananların aydınlatılması ve iyi öğrenilmesinin bu olayların Türkiye aleyhine kullanılmaması açısından önemli olduğunu belirtti.

Yeni neslin tarihi iyi öğrenmesi gerektiğini kaydeden Ünsal, "Dedelerimiz ve ninelerimiz o tarihlerde Ermenilerden çok zulüm görmüş. Bizim 90 yıldır anlatamadığımız bir derdimiz var. Asıl katliama uğrayan bizler olmuşken, derdimizi anlatamadığımız için maalesef suçlu konumuna gelmişiz. Biz bu nedenle bu paneli çok önemsiyoruz. İnşallah hocalarımızın burada ele aldığı meseleler sayesinde olayları tüm detaylarıyla öğrenmiş olacağız. Özellikle bu panelin gerçekleşmesinde emeği geçen Yıldırım Beyazıt Üniversitesine ve hocalarına çok teşekkür ediyorum." dedi.

Panelin oturum başkanı ULİSA Müdürü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin de bugüne kadar Ermeni diasporasının 1915 olaylarını çok farklı bir boyutta ortaya koyarak soykırım iddiasıyla Türkiye'yi itham eder hale geldiğini söyledi.

Osmanlı Coğrafyasında 1915 yılında iki önemli olay gerçekleştiğini anlatan Bilgin, bir lisenin talebi doğrultusunda milli bir meselede ön alma çalışması yapmak için hazırlanan panelin taktire şayan olduğunu vurguladı.

Liseli öğrencilerinin duyarlılığından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bilgin, "1915 yılında kazanılan Çanakkale Zaferi Türk tarihinde önemli bir yere sahip. Diğer taraftan 1915 yılında Osmanlı coğrafyasında Ermeni tehciri yaşandı. O günden bugüne Ermeni diasporası ve Ermeni tarafı bu olayı çok farklı bir boyutta ortaya koyarak soykırım iddiasıyla bizi itham eder hale geldi. 2015 yılında yurt dışındaki Ermeni diasporasının çalışmaları netice vermeye başladı. Türk kamuoyunun bu meseleye çok daha farklı yaklaşması gerekiyor. Bu iftiraları delilleriyle çürütmemiz gerekmektedir. Tarih bilincini öğrencilerimize iyi bir şekilde anlatmamız gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından panelde, YBÜ Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yıldız Deveci Bozkuş, YBÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kankal ve Faruk Nafiz Çamlıbel Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Berna Yıldırım sunumlar gerçekleştirdi.

Panelistler ayrıca öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.