Erkeklere göre dünyanın en önemli 10 icadı

Erkeklere göre dünyanın en önemli 10 icadı

Erkekler arasında popüler Amerikan askmen sitesi okuyucuaları arasında anket yaptı. İşte dünyanın değişmesine neden olan bilimsel gelişme:

1. Bilgisayar: 1950'lerde IBM tarafından şirketler için üretilen bilgisayarlar o zamanın parasıyla 100 bin dolara mal oluyordu. 1977'de Apple 2 isimli ilk PC modelini geliştiren Steve Job, imkânsız gibi görünen 'her eve bir bilgisayar' fikrinin de gerçekleşmesine sebep oldu.

2. Doğum kontrol hapı: 1951 yılında Carl Djerassi isminde bir kimyagerin bulduğu hap, sağlıklı insanların kullandığı ilk 'ilaç' olarak tarihe geçti.

3. Cep telefonu: 1947'de ABD'de Bell Laboratuvarları tarafından geliştirilen cep telefonlarından bugün dünyada 2 milyar adet var. Avrupa Birliği sınırları içerisindeyse kişi başına birden fazla cep telefonu düşüyor.

4. DNA: 1953 Francis Crick ile James Watson DNA molekülünün yapısını keşfetti.

5. Uçak: Amerikalı Wright Kardeşler 1903 yılında ilk motorlu uçağın uçuşunu gerçekleştirdi.

6. İnternet: Bugün dünya nüfusunun yüzde 20'sinin bağlı olduğu internet, 1969 yılında ilk geliştirildiğinde sadece dört bilgisayarı birbirine bağlıyordu.

7. Otomobil: 1769 yılında Nicholas Cugnot isimli bir Fransız insan gücüne gerek olmadan hareket eden ilk kara taşıtını tasarladı. Üç tekerlekli taşıt büyük bir buhar kazanından sağlanan güçle çalışıyor, saatte yaklaşık olarak 4. 5 kilometre yol alabiliyordu.

8. SMS: Dünyanın ilk SMS'i 1992 yılında İngiliz mühendis Neil Papworth tarafından gönderilirken, yollanan ilk mesaj 'Mutlu Noeller' diyordu.

9. Matbaa: 1454 yılında keşfedildi. Johannes Gutenberg tarafından geliştirilen baskı makinesinde ilk olarak 300 adet İncil basılmıştı.

10. Televizyon: Televizyon 1923 yılında, İskoçyalı Mühendis John Logie Baird tarafından İngiltere'nin Hastings kasabasında icat edilmiştir.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.