Erdoğan, 'Esenboğa Kampüsü Yerine Çubuk Külliyesi diyelim'

Erdoğan, 'Esenboğa Kampüsü Yerine Çubuk Külliyesi diyelim'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Erdoğan, 'Esenboğa Kampüsü Yerine Çubuk Külliyesi diyelim' diyerek Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Çubuk Külliyesi olarak değiştirilm

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi açılışında konuştu. Erdoğan  "Kampüsü yerine Külliye denilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum" dedi. İşte o konuşmadan satır başları

"Kampüsü yerine Külliye denilmesinin daha uygun olacağını düşünüyorum.Bu güzel külliyede gelecek nesillerimizin daha iyi yetişeceğini umuyorum.2011'de kurulmasına rağmen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi emin adımlarla büyüyerek yoluna devam ediyor.Çubuk külliyesi diğer üniversitelerimiz için de örnek teşkil edecektir.Ellerinde darbe dövizleriyle yürüyüşler yapan akademisyenleri gördük.Kılık kıyafeti nedeniyle kampüslerden, külliyelerden çıkarılan öğrencilerimizi gördük.Türkiye'de her alanda olduğu gibi eğitimde de büyük değişim dönüşüm yaşanıyor..
HIRSIZLAR BİZİ MAL SAHİBİ YAPTI
Benim çocuklarım katsayı farkı nedeniyle yurt dışında okumak zorunda kaldılar.Ama ne oldu. hırsızlar bizi mal sahibi yaptı.Dünyada ilk 500 üniversite arasında neden 50 Türk üniversitesi olmasın.Ama biz bunu halledeceğiz. Lamı cimi yok. Bunu başaracağız. Çünkü sizlere güveniyoruz.Bilimi en süt seviyede yapmak için elimizden geleni yapacağız.Akademisyen ve öğrencilerimizin başarılarıyla gurur duymak istiyoruz. Neden ilk 500 öğrenci arasında Türkiye'den 50 üniversite görmeyelim? 
SULTANAHMET SALDIRISI
Onun için elinde kitap tutan öğrenciler görelim elinde molotof tutan öğrenciler görmek istemiyoruz. Acaba dünkü Sultanahmet'te canlı bomba olan kadın nasıl yetişti. Türkiye'nin en önemli tursitik yerlerinde bunu neden yaptın? Türkiye bak güvenli değil gelmeyin mi demek istedin? Daha geçen gün Dolmabahçe'de de aynısı yapılmak istendi. Bakınız bilim toplumun önünde yürüyen topluma yol gösteren olmalıdır. Türkiye'nin geçtiğimiz 12 yılda gelişti yinede geride kaldı. Türkiye'nin üniversitelerinde kendine akademisyen diyenlerden destek aldıklarını biliyoruz. 
"BU CAN TENDEN AYRILINCAYA KADAR..."
Bu can bu tende ayrılıncaya kadar bu mücadelemi sürdüreceğim. Bundan 12 yıl önce ülkeyi yönetme sorumluluğu üstlendiğimizde söz vermiştik o zaman milli mütçeden eniversitelere ayrılan bütçe çok azdı şimdi biz bunu 1. sıraya yükseldik. Biz bunu halletmeye mecburduk. Yığılma nerede diye baktık ve kolları sıvadık üniversite sayımızı 176'ya çıkardık.  En iyi üniversiteleri seçmekte sağolsun Türkiye'nin de mücadelesi var.
"BÖYLE KALİTEYİ BULAMAZSINIZ"
Sağlık hizmetleri konusunda Avrupa'da ve ABD'de böylesine hizmet, kalite bulmanız zor. bizim vatandaşlarımızın yurtdışına gittiği günler  geride kaldı şimdi onlar bizim ülkelerimize geliyorlar. Rahmetli Savaş Ay'ın programını izlediyseniz. Bir yavrumuzun yanlış iğneyle maalesef ne hale geldiğini gördük. Koğuşların ne olduğunu gördük. Orada nasıl bir pislik barındığını gördük. Artık şimdi bunları görmek mümkün değil. Bilken'te şimdi bir şehir hastanesi kuruyoruz ilk hedefimiz 30 büyük şehire şehir hastaneleri kurmak. En modern cihazları, en modern hizmetleri vatandaşımıza sunduk. 
"DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR"
PKK ve PYD'nin hedefi Suriye'nin kuzeyinde devlet oluşturmak ama biz buna asla izin vermeyiz. Dünya 5'ten büyüktür bunu bilmemiz lazım, Birleşmiş Milletlere bütün dünya mahkum olamaz. Benim temsil etmediğim bir Birleşmiş milletler komseyiş benim adıma konuşamaz. Bu yüzden dünya 5'ten büyüktür.

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/politika/222705.aspx

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum