Erdoğan Dede'ye Yardım Eli Uzandı

Erdoğan Dede'ye Yardım Eli Uzandı

Mamak ilçesinde hayata tutunmaya çalışan yüzde 96 engelli Erdoğan Dede, İHA’nın haberinin ardından yardım elleri uzanmaya devam ediyor.

İHA’nın durumunu haber yaptığı, 86 yaşındaki Erdoğan Altundağ, solunum zorluğu, oksijenyetmezliği, aort anevrizması ve boynundaki sağ şah damarının tam tıkalı olması nedeniyle konuşma bozukluğu gibi çok sayıda hastalıkla mücadele ediyor. Eşini 3 sene önce kaybeden Erdoğan Dede, hayat arkadaşının mezarını yaptırmak için borç almış ve borcunu ödeyemeyince evden çıkamaz olmuştu.

Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan, tek başına duş bile alamayan Erdoğan Dede, önce çocuklarına sığınmak istedi ama anlattıklarına göre çocukları onun elinden tutmadı. SGK Uzmanı Erhan Nacar ise İHA aracılığıyla sesini duyuran Erdoğan Dede’ye, haberi gazetede görür görmez sahip çıkmaya karar verdi.

Nacar, Erdoğan Dede’nin sobalı evden ayrılıp kalmak istediği Çubuk’taki bir huzurevine yerleşmesi için hareket geçti. Erdoğan Dede, en kısa sürede ömrünün son demini yaşamak istediği huzurevine gidecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ekipleri de bugün bir kez daha yaşadığı yeri ve sosyal hizmet durumunu incelemek üzere Erdoğan Dede’nin yanındaydı.

Haberin ardından Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan Dede’nin Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından ziyaret edildiği ve evde sağlık hizmetleri programına alındığı belirtilmişti. SGK Uzmanı Nacar, sağlık durumunun iyileştirilmesi için bir kez daha kontrolden geçmek üzere bugün ambulansla hastaneye götürülen Erdoğan Dede’nin hastanede kalacağı bir haftalık sürede de yanında olacak.

Önceliğinin Erdoğan Dede’nin sağlığına ve huzurlu günlere kavuşması olduğunu belirten SGK Uzmanı Nacar, tüm borçlarını da ödeyeceğini söyledi.

Kaynak : İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.