Engelsiz Fikirler Proje Yarışması'nda Çubuk'tan 2 proje ödül aldı

Engelsiz Fikirler Proje Yarışması'nda Çubuk'tan 2 proje ödül aldı

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Ticaret Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Engelsiz Fikirler Proje Çalışması’na Çubuk’tan katılan 2 proje de ödül aldı.

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ankara Ticaret Odası arasında imzalanan protokol doğrultusunda ‘Engelsiz Fikirler Proje Çalışması’ hazırlanırken, 25 ilçeden 40 proje çalışması finale kalarak sergilendi. Sergilenen projeler arasında yapılan elemelerde 7 proje arasına giren Çubuk’tan 2 proje de ödül aldı.

‘Engelsiz Fikirler Proje Çalışması’na katılan öğrencileri makamında kabul eden Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, projeye ortaokul öğrencilerinin katıldığını söyledi.  Çubuk’tan 11 çalışmanın Ankara’da sergilendiğini belirten Aslan, çalışma hakkında şu bilgileri verdi:

 ’’Engelli öğrencilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik projelerin üretildiği çalışmaya Ankara genelinden 25 ilçeden başvurular yapıldı. Yapılan başvurulardan komisyon tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda 40 proje çalışması finalist olarak sergilenmeye layık bulunurken,  ilçemizden de öğrencilerimizin hazırlamış olduğu 11 çalışma final sergisinde sergilenme hakkı kazanmıştır. Sergilenen eserler arasından tekrar bir değerlendirme yapılarak 7 çalışmaya ödül verilmiştir. Yine bu değerlendirmede Çubuk Ortaokulu öğrencilerimizden Yasin Karacan’ın ‘Cankurtaran Pencere’ ve Türk Telekom Ortaokulu öğrencilerinden Berat Erdoğan ve Murat Han Yılmaz’ın ‘Engelsiz Alışveriş’ isimli projeleri 7 çalışma arasında yer alarak ödül almaya hak kazanmıştır. Dikkate alınması gereken ve engellilerimizin hayatını kolaylaştıracak orijinal projeler düşünülmüş. Ben öğrencilerimizi ve onlara danışmanlık yapan Deniz Ağırbaş ve Özgün Devrim öğretmenlerimizi kutluyorum.’’

Engelsiz Alışveriş’ isimli proje sahibi Türk Telekom Ortaokulu öğrencisi Hasan Yılmaz ise projenin görme engellilerin rahat ve güvenli bir şekilde alış veriş yapmalarını sağlayacağını kaydetti. 

Yılmaz, "Danışman öğretmenim Özdün Devrim’in katkı ve destekleri ile hayata geçirdiğim projem sesli barkot okuyucuların yardımıyla çalışıyor. Marketin girişinde temin edilecek bir barkot okuyucu görme engellileri hem reyonlara yönlendirecek hem de reyonlardaki ürünler ve fiyatları hakkında bilgi verecek. Böylelikle görme engelliler yanlarında kimse olmadan çok rahat bir şekilde alış veriş yapmış olacaklar" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.