"Engelliler Haftası"Coşkuyla Kutlandı

"Engelliler Haftası"Coşkuyla Kutlandı

10-16 Mayıs tarihlerini kapsayan “Engelliler Haftası” Çubuk Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi tarafından, Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılan etkinliklerle kutlandı.

            “Engelsiz Engelliler” bütün bir yıl boyunca hazırladıkları, birbirinden güzel oyun ve gösterileri en iyi şekilde, tabiri caizse ‘profesyonelce’ sundular. İzleyicilerden tam not aldılar ve beğenilerini kazandılar.

 

            Etkinliklere Protokol’den sadece Belediye Başkanı Lokman Özden, CHP Çubuk İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe ve Başkan Yardımcısı Vural Çokcan, İlçe  Müftüsü Ali Canbolat ve Rehberlik Araştırma Müdürü Tülay Zengin katıldılar.

 

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Yusuf YERLİ yaptı.

 

            Gösterilere geçildi. Öğrenciler “Bremen Mızıkacıları” adlı tiyatro oyununu sahneye koydular. Ardından “Çubuk’un Sultanları” oyununu oynandı.

 

Rüveyda Üzüm “Bana Engelli Diyorlar” adlı şiiri okurken salonda duygulu anlar yaşandı. Öğrenci ağlayarak okuduğu şiirle salonda bulunanları hıçkırığa boğdu.

 

“Süper Babaanne” yaşamın farklı renkleriyle sunuldu.

 

  Gözde Oral, bir dörtlük okudu.

 

Yöresel Halk Oyunları’nda, Halk Oyunları Ekibi, Silifke yöresinden derledikleri gösterileri sundular.

 

Öğrencilerin hazırladığı defile ilgiyle izlendi.

 

“Ciguli ve Binnaz” müzik eşliğinde canlandırıldı.

 

Öğrenciler bu gösterileri; Engellerini unutarak, içlerinden geldiği gibi adeta yaşayarak ve büyük bir samimiyetle sundular. En önemlisi de engelli olmanın yaşamaya engel olmadığını en iyi şekilde ispat ettiler. Katılımcılar da gösterileri ilgiyle, heyecanla ve soluksuz izlediler.

 

Aslında hepimiz “potansiyel” engelliyiz. Bugün sağlıklı olan bir insanın yarın veya bir başka gün engelli bir vatandaş olmayacağını kim garanti edebilir.

 

Yaşayan insanın başına, Allah korusun her şey gelebilir. Unutulmamalıdır ki; hiçbir kimse engelli olmayı kendi iradesiyle seçmiyor. Engellilere acıyarak bakmayalım. Engelli vatandaşlarımızı, toplumun eşit, onurlu, değerli ve üretken birer ferdi olarak görelim. Bunun için de onların sorunlarını çözmek için birbirimizle yarışalım.

 

Engellilerin sosyal yaşama katılmaları için destek verelim, yardımcı olalım. Onlara önce sağlık ve bakım, ardından da eğitim ve iş imkanları sağlayarak destek olalım. Sosyal devlet olmanın, yurttaş olmanın kuralıda bu olmalıdır.

 

    Haber:  Şuayip YAMAN

1.20100604235020.jpg

6.20100604235044.jpg

5.20100604235104.jpg

4.20100604235124.jpg

2.20100604235232.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.