ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Çubuk’ta Engelliler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halk Eğitim Merkezinde engelli öğrenciler tarafından hazırlanan program ve gösterileri salonda bulunanları bazen güldürdü bazen de ağlattı.

Çubuk Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliği ve Kardeş Okulları tarafından ''Engelliler Haftası'' dolayısıyla Çubuk Halk Eğitim Merkezi'nde bir program düzenlendi. Programa Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İdris Karakuş, Abdulbaki Durmaz, Halk Eğitim Müdürü Hayati Tamer, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Çubuk Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Yerli, öğrencilerin aileleri, öğretmenler ve çok sayıda engelli öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Yusuf Yerli, dünya nüfusunun yüzde 12'sinin engelli olduğunu kaydederek, bu haftanın Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi. Yerli, engellilerin normal hayat sürdürebilmelerinin toplumun duyarlılığına bağlı olduğunun da altını çizdi.  

Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden’de engelliler gününü kutladı. Her bireyin bir engelli adayı olduğunu hatırlatan Başkan Özden,’’Engelli vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı sadece bu haftada değil, tüm zamanlarda hatırlamalı ve sevgi göstermeliyiz, onlara sahip çıkmalıyız’’ dedi.

İlçeden kurulan Toplum ve Aile Danışma Merkezi hakkında da bilgi veren Başkan Özden, belediye olarak kendilerinin de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde çeşitli etkinlikler ve faaliyetler yürüttüklerini hatırlattı. Çevresinde dezavantajlı kesimlerden ve yardıma muhtaç insanlardan olanların mutla Toplum ve Aile Danışma Merkezine yönlendirmesini isteyerek, programdan dolayı öğrencilere ve öğretmenlerine de teşekkür etti.

Konuşmanın ardından engelli öğrenciler gösterilerini sundu. Kıyafetleriyle ilgi odağı olan engelliler, Kavga ve Savaşa Hayır, Bremen Mızıkacılar, Çubuk’un Sultanları, Katibim Rontu, Silifke yöresinden folklor gösterisi ve Süper Babanne gibi gösterileri ile katılımcılara bir taraftan duygusal anlar yaşatırken bir taraftan da güldürdüler.

Programın sonunda engelli öğrencilerin okulda yaptıkları el işleri de sergilendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.