Engelliler engelleri aştı

Engelliler engelleri aştı

Çalışma azimleri ve hayattan çok şey bekledikleri gözlerinden okunan engelliler, engelleri aşmaya devam ediyor.

“ENGELLİLERE ÇUBUK"TAN ÇÖZÜM ”

Ülkemizin önemli sorunlarından olan, engellilere iş imkânı sağlamak amacı ile Çubukta başlatılan projenin verimli olacağı dikkat çekti.
Zihinsel ve bedensel engellilerin gayretlerini ve azimlerini ilçede bazı gönüllüler fark etti. İŞKUR, Kaymakamlık, Halk Eğitim Merkezi desteğiyle, Engelli Mesleki Eğitim Kursu açılarak, bedensel ve zihinsel engellilere iş imkânı sağlanmıştır. Eğitim kurs atölyesinde, tamamen el emeği olan Ahşap Model Gemi yapılmaktadır.


Bedensel engelli vatandaşlarımızın sosyal aktivite yapmalarını ve para kazanmalarını sağlayan bu proje önemli bir adım olarak gösteriliyor. İki öğretmenin eğitim vereceği projede, belli bir ay eğitim süresinden sonra usta eğitimi devamlılığı olan kursiyerlere sertifika verilecek.
İŞKUR" un işbirliği ile yapılan bu proje çerçevesinde önümüzdeki ayların sonun da bir eğitim çalışması ile bedensel engellilere iş istihdamı sağlayacak. Engelliler hem para kazanacak hem de meslek edinecekler.
Önemli bir adım olarak ifade edilen proje kapsamında, yapılan ahşap model gemiler satılıp paraya çevrilmesi planlanıyor.
Kendilerine Çubuk Karagöl Bedensel ve Zihinsel Engelliler Derneği Spor Kulübünü de kurmayı başaran engelliler daha çok iş başaracaklarını dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum