Engelliler Engel Tanımıyor

Engelliler Engel Tanımıyor

3 Aralık Dünya Özürlüler Günüydü. Toplumun engelliler konusunda dikkatini çekebilmek ve daha duyarlı olmalarını sağlamak için her yerde çeşitli etkinliklerle kutlamalar düzenleniyor. WHO'ya göre dünya nüfusunda 500 milyon engelli yaşıyor.

Türkiye'de nüfusun yüzde 12.29'u yani 8.5 milyon kişi engelli. Erkeklerde bu oran 11.10, kadınlarda yüzde 13.45.



FARKLI BİR SÖYLEŞİ

O yürüyemiyor, O konuşamıyor, O ellerini ve parmaklarını çok zor kullanabiliyor o bir engelli hem de %90 engelli. Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğrencileri sordu, O bilgisayardan yazarak yanıtladı. İlçemizin “Engel Tanımayan Engelli” si Fatih GÜLER, 3 Aralık 2007 pazartesi, ENGELLİLER GÜNÜ çerçevesinde Yavuz Selim İlköğretim Okulunun söyleşi konuğu oldu.



Program, okul müdürümüz Müslüm DEMİR" in, Fatih GÜLER i tanıtıcı, açılış konuşması ile başladı.“fatihi17 yıldır tanıdığını, anne ve babasının onu iyileştirmek için sarfettiği çabaları” dile getirdi. “Fatih"in bilgisayar ve internetle tanıştıktan sonra ufkunun açıldığını, dünyasının genişlediğini, yürüyemeyen, konuşamayan; elleri ve parmaklarını engelleri nedeniyle zar zor kullanan Fatih" in hayata tutunma mücadelesini” övdü. Fatih GÜLER"in, interneti olumlu bir araç olarak kullanabilmenin en güzel örneğini sergilediğini” dile getirdikten sonra, Fatih GÜLER in şiir kitaplarını tanıttı.



Daha sonra söz alan öğrenciler bir engelli hakkında merak ettikleri soruları Fatih GÜLER e sordular. Oldukça heyecanlandığı gözlenen Fatih ilk sorulara, güçlükle yanıt verebildi. Bu aksamada farklı bir klavye de yazı yazmasıda önemli etken oldu. Türkçe Öğretmeni Dilek ÇİFTÇİ, Fatih GÜLER in şiirlerinden birkaç tanesini seslendirdi, Fatih"in sesi oldu.



Ekranda görülen her yanıt öğrencilerden büyük alkış aldı. Programın sonunda Fatih, msn adresini ekrana yazarak tüm öğrencileri dostluğa, inanca, paylaşmaya davet etti. Okul ve öğrenciler adına Fatih GÜLER'e günün anısına plaket ve hediye verildi ve program sona erdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum