ENGELLİLER DERNEĞİ “OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ” YAPILDI...

ENGELLİLER DERNEĞİ “OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ” YAPILDI...

Çubuk Engelli ve Engelli Dostları Derneği “Olağanüstü Kongresi” yapıldı.

Şuayip YAMAN

Başkan Sebahaddin HOROZ’un aday olmadığı ve tek listenin oylandığı seçimde Başkanlığa Erhan ÇİÇEK getirildi.

Divan Başkanlığı ÇUDEF Genel Başkanı Recep TAŞ, Divan Başkan Yardımcılığına Çubuk Düşünce ( Platformu) Derneği Başkanı Şuayip YAMAN,  Katip Üyeliğe ise Çubuk Kışlacık Mahallesi Yardımlaşma, Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa ORUÇ seçildiler.

Çubuk Engelli ve Engelli Dostları Derneği Başkanı Sebahaddin HOROZ yaptığı açılış konuşmasında, Çok Değerli Engelli Dostları,

  Saygıdeğer Kardeşlerim,

Bu gün burada Derneğimizin olağanüstü genel kurul toplantısını yapmak üzere bir araya geldik.

Bu itibarla, çağrımızı dikkate alarak toplantımızı onurlandırdığınız için tüm katılımcılara yürekten teşekkür eder, sevgiler sunarım. 

Sevgili dostlar, Bilindiği üzere bizler, Kimimiz görmediğimiz bir dünyayı hayallerimiz ile biçimlendiririz. Kimimiz atamadığımız adımların özlemini duyar, kimimiz duymadığı seslerle tanımadığı Dünya’da meydana gelen olaylar ve olgulara duyguları ile biçim vererek içten içe haykırırız.

 Top yekûn bizler yalnızlığın koynunda kendine dayatılan şartlarda hayata tutunmaya çalışırız.

Bu duygularla bizi en iyi yine bizler biliriz.

Derneğimizin kuruluş amacı ise en başta kendimizi ve kader birliği ettiğimiz kardeşlerimizi tanımak, bizlerle duygusal bağ kurma erdemini gösteren engelli dostlarımızla yakınlaşmak,  hep birlikte ürettiğimiz sinerji ile hayata tutunup toplumsal yaşama katılmamıza yardımcı olmaktır.

O nedenle, görev yaptığımız süre içinde daima kolektif bir akılla hareket edip, mensuplarımızın sesi ve nefesi olmaya gayret sarf ettik.

Ancak çoğunlukla beklediğimizi bulamadık. Zira Bazen görmezden gelindik, bazen yok farz edildik. Bizler yerel yönetim erkleri başta olmak üzere,  kimi yetkili mercilerden beklediğimiz desteği maalesef bulamadık.

Bizler onurlu bireylerin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu olarak kimsenin onurunu kıracak bir girişimde ve talepte bulunmadık. Sadece bizlere de saygılı olunmasını, çağdaş medeni toplumlarda olduğu gibi maruz bulunduğumuz fiziki şartların iyileştirilmesini istedik.

Son yıllarda toplumsal hayatın her aşamasında gözle görülen gelişmelere de paralel olarak hayatımızı daha kaliteli hale getirmek ve moral motivasyonlarımızı geliştirmek için projeler yapmaya çalıştık ne var ki yeterli desteği ve katkıyı göremedik. Bu konudaki duyarsızlığı dile getirmek ve isyanımızı kâğıda dökmek istediğimizde ise “hadsizlikle” suçlanıp münasip lisanla terbiye edilmeye çalışıldık.

En acı tarafı ise, bizler imkânsızlıklar içinde kıvranıp etkinlik yapamaz iken, Bizi terbiye etmek isteyenler içinde bulunduğumuz yılbaşında Engelliler Haftası’nda, bizleri yani Engelli ve Engelli Dostları Derneğimizi dışlayarak yani itibarsızlaştırmak üzere program yaparak ne denli iyi niyet sahibi olduklarını gösterdiler.

Bizler biliriz ki, Hz. Ali’nin ifadesiyle “insanda deryalar gizlidir” bu nedenle bizim çatımız altında olsun olmasın bir başka ifade ile ister engelli olsun ister olmasın her insan özeldir, önemlidir ve değerlidir. Bu itibarla tüm muhataplarımızdan bizlere sadece hak ettiğimiz değerin verilmesini istedik.

Velhasıl dostlar geçen dönemde hem yorulduk, hem incindik hem de yürekten yaralandık.

Geldiğimiz bu noktada bizlere olan husumetten kaynaklı olarak derneğimizin de zarar görmeye başladığını da görerek bir karar aşamasına geldik.

Ailemize karşı olan sorumluluklarımızın gereğini de düşünerek çalışma hayatına yeniden başlamamı da dikkate alarak artık bir görev değişikliği zaruri hale geldi. Bu nedenle bu olağanüstü genel kurul toplantısını yaparak emaneti sahibine teslim etmeyi diledik.

Ve son olarak ilk kuruluş çalışmalarından bu güne kadar tüm koşullara rağmen maddi veya manevi olarak bizleri yürekten desteklerini esirgemeyen, yani Derneğimiz için canla başla çalışan yürekli kardeşlerime,

Toplantımızı onurlandıran tüm konuklara ve siz değerli mensuplarımıza minnet ve şükranlarımızı sunarak yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına hepinize saygılar sunarım. 

Açılış konuşmasının ardından, Mali Rapor ve Tahmini Rapor okundu.

Faaliyet Raporu, Mali Rapor (Gelir-Gider Hesabı) ve Tahmini Bütçe üyeler tarafından ayrı ayrı oybirliği ile kabul edildi.

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Genel Başkanı Recep TAŞ, “

Büyüklerimiz “Marifet iltifata tabidir” derler. Eleştireceğiniz olumsuzluklar yoksa yapılan güzel şeyleri söyleyin. Kimi güzellikleri musalla taşı başına bırakmayın. Öte yandan

2019 seçim yılı, Şimdiye kadar sizlere selam vermeyenler sizlere “oy” için gelecekler. Onurlu dik duruşunuzu hiç bozmayın. Onların yalanlarını o zaman suratlarına vuracaksınız.

Biraz önce “Çubuk’un Sorunları Avantajları ve Dezavantajları” ile ilgili bir programdan çıktık.

Sizlerin de proje ve sorunlarınızı içeren bir raporu hazırlayıp bize sunmanızı bekliyoruz.

Engellilerin rehabilitasyonu için Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi YAŞAR’dan Çubuk’taki engellilerin Yenimahalle Belediyesi Havuzu’nda rehabilitasyon tedavisi görmesi için haftada en az bir defa gidip-gelmesi konusunda destek ve katkı istedik. Başkan buna sıcak baktı.

Yine ilçemizde halen mevcut olan Kapalı Spor Salonu’nun 1000 (bin) kişi kapasiteli olarak yeniden yapılması, yine ilçeye yeni bir Yüzme Havuzu’nun projesinin kabul edilmesi ilçemiz için sevindirici gelişmeler...

Çocuklarımızı faydalı alanlara yönlendirmek için ivedi olarak spor salonu, Yüzme havuzuna ihtiyaç var.

Çünkü gelişen toplumlarda sorunlar ve ihtiyaçlar bitmez.”

Engelli bir bayan üye, “Engelli olarak Bakım Evi” istiyoruz. Kimimiz çalışıyoruz. Bazılarımız hastaneye gitmek zorunda kalıyoruz. Bu gibi durumlarda Çocuklarımızı bir yere bırakamıyoruz. Rehabilitasyon için Yüzme havuzu” istiyoruz.” Dedi.

Yeni Başkan Erhan ÇİÇEK, Başkanımızdan memnunduk. Onun başlayıp bitiremediği, yarım kalan işleri bitirmeye gayret edeceğiz. 

Bunun üzerine üyeler hep bir ağızdan, “Başkanımızdan memnunduk” dediler.

Çubuk Düşünce (Platformu) Derneği Başkanı Şuayip YAMAN, Gerek Dernek olarak ve gerekse gazeteci olarak sizlerin sorunlarıyla hep ilgilendik ve ilgilendim. Hatta ilgili makamlara da ilettik. Özellikle kaldırımlardaki “Sarı Çizgiler ve Araçlardaki Engelli asansörleri konusunda yetkileri bilgilendirdik. Ama nafile...

 Sizlere sıkıntı çıkaranlar unutmasınlar ki her birey bir engelli adayıdır.”

Sebahaddin HOROZ, “Engellilerle ilgili gerekli yasalar da var. Yeter ki; yetkililer tarafından üzerinde durulup yürürlüğe konulsun, engellilerin tüm sorunları hallolur.

Alternatif Engelli Haftasını düzenleyenlere sitemlerimi ilettim. Onlar da anlayacaklarını herhalde anlamışlardır.

Tek listenin oylandığı Erhan ÇİÇEK başkanlığındaki Yönetim Kurulu üyeliklerine; Aysel ERGİN, Arife YILMAZ, hasan YILMAZ, Halime Nur ERGİN,

Denetleme Kurulu üyeliklerine ise; Şemseddin KAYMIŞ, Ali KILINÇ ve Sebahaddin HOROZ seçildiler.

Yeni Başkan Erhan ÇİÇEK yaptığı teşekkür konuşmasında; “Bayrağı Sebahaddin (HOROZ) Başkan’dan devraldık. Bir tuğla da biz koyalım. Birbirimize destek olalım.

İlçemizde 1080 Engelli olduğunu biliyoruz. Ama şu anda burada çok az bir arkadaşımızın bulunması bizi oldukça üzdü. Ama biz bunlara inat sorunlarımızı birlik ve beraberlikle çözelim.

Tokat Dernek Başkanımız (Hasan YILMAZ) Eylül/2018 ayında bizler için bir gezi için davet ediyor. Bu duyarlı jestinden dolayı kendisine sizler adına teşekkür ediyorum.”

Karadeniz Tüm Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Tokat-Erbaa Şubesi Başkanı Hasan YILMAZ, Başta eski başkan Sebahaddin HOROZ Başkanımız olmak üzere yönetim kurulu üyelerine destek ve katkıları için teşekkür ederim. Haklarını helal etsinler. Selamı sabahı kesmeyelim. Esnafla diyalogu kesmeyelim. Sürekli ilişki halinde olalım.

Tokat/Erbaa Şubesi olarak sizlere bir telefon kadar yakınız. Birlikte güzel şeyler yapalım.

Karadeniz Tüm Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Tokat-Erbaa Şubesi Başkanı Hasan YILMAZ aynı zamanda Çubuk Engelli ve Engelli Dostları Yönetim Kurulu’nda da üye olarak yer aldı.

Olağanüstü Kongre topluca hatıra fotoğrafının çekiminin ardından sona erdi.

dscn3163-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.