Engelli Kadrolarının Yüzde 82'si boş

Engelli Kadrolarının Yüzde 82'si boş

Saadet Partisi Çubuk İlçe Başkanı, Yusuf MERTOĞLU;Devletin resmi verilerine dayanarak yaptığı açıklamada, Kamudaki engelli kadrolarının yüzde 82'sinin boş olduğuna dikkat çekti.

Saadet Partisi Çubuk İlçe Başkanı Yusuf Mertoğlu  yaptığı  açıklamada, 3 Aralık Dünya Engeliler günü dolayısıyla Devlet Personel Başkanlığı verilerini baz alarak yapılan araştırmanın, devlet kurumlarında yeteri kadar engelli personelin istihdam edilmediğini ortaya koyduğunu söyledi.
Araştırmaya göre, yüzde 3 engelli çalıştırma kuralına uyulmuyor. Kamuda en çok yüzde 40-60 arasında engeli bulunanlar ve ortopedik engelliler istihdam ediliyor. En çok, lise mezunu engelliler kamuda görev yapıyor.Kamuda 54 bin engelli çalışması gerekirken, sadece 9 bin engelli çalışıyor. Engelli istihdam edilmesi gerekirken boş bırakılarak atama yapılmayan kadro sayısı ise 44 bin 34. Buna göre, engelli kadrolarının yüzde 82'si boş bulunuyor,engelli vatandaşlara devletin sahip çıkması gerekir.


MERTOĞLU, şunları kaydetti: ''Binlerce engelli vatandaşımızın iş aradığı, kriz nedeniyle işten çıkarmaların arttığı bir dönemde kamuda engelli kadrolarının yüzde 82'sinin boş olması oldukça üzücü ve düşündürücüdür. Kamu kurumları bu ayıptan kurtarılmalıdır. Ayrıca özel sektör de yüzde 3 engelli istihdamına uymamaktadır. Siyasi irade ve iş dünyası engelli vatandaşlarımıza sözle, güzel mesajlarla değil, icraatla sahip çıkmalıdır.'' dedi.


                       

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.