ENERJİ PARKI VE MTA TABİAT MÜZESİNE GEZİ DÜZENLENDİ.

ENERJİ PARKI VE MTA TABİAT MÜZESİNE GEZİ DÜZENLENDİ.

Ankara Valiliği’nce yürütülen , Çocuk Dostu Şehir Çubuk Uygulamaları kapsamında, Enerji Parkı ve MTA Tabiat Müzelerine Şehit P. Muharrem Kaleli İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte gezi düzenlendi.

       Rehber eşliğinde müzeyi gezen Öğrenciler birçok konuda bilgi sahibi oldu. Müzenin bahçesinde milyonlarca yıl önce yaşamış dinozor ve hayvan modelleri ve Müzenin zemin katında bulunan dijital çağ sunumu öğrencilerin büyük ilgisini çekti. Güneş Sistemi'ni de  inceleyen öğrenciler uzay terazisinde tartıldı.

       Dinozorların, balinaların ve fillerin iskeletlerini inceleyen öğrenciler, ülkemizde yaşayan bitkileri hayvanları, nesli tükenen hayvanları ve bunların mumyalarını doğal ortamında yakından gördüler. Ardından birçok hayvana ait kemikleri inceleyip, doğal mağara modelini gezdiler.

     Kristaller, süs taşları, Türkiye madencilik tarihi, ilk insanların madencilikle nasıl uğraştıkları, eskiden kullanılan madencilik araç gereçleri, ilk insanların mağara duvarlarına nasıl resim yapmayı başardıkları, ülkemizin yeraltı kaynakları, 13 bin yıl öncesine ait insan ayak izi,mağara duvarlarına yaptıkları resimler gibi birçok materyali ilgiyle inceleyen öğrenciler, müze bahçesinde buluna Enerji Parkı’nı da gezdiler. Enerji kaynakları, yeraltı zenginlikleri, petrol, doğalgaz, kömür ve madenler, yenilenebilir enerji kaynakları,bunların üretim ve tüketim aşamalarıyla ilgili bilgi sahibi oldular.

Enerji kaynaklarını evlerinde nasıl tasarruflu kullanabileceklerinin basit yöntemlerinide öğrenen öğrenciler ,Doğayı ve enerji kaynaklarını koruma bilinci ile geziyi tamamladılar.

manset-vert.jpg        

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.