Endüstri Meslek Lisesi Ödül Töreni

Endüstri Meslek Lisesi Ödül Töreni

Çubuk Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesinde Proje ve kompozisyon yarışmalarında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ve Süleyman Demirel Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünce düzenlenen Yaşlılar Haftası Şiir, Kompozisyon yarışmasında dereceye giren Çubuk Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine Süleyman Demirel Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Sayın Uğur ÖZGÜN"ün katıldığı programla başarı plaketleri törenle verildi. Sayın Uğur ÖZGÜN Yaşlılar haftasında yaşlılarımızı düşünerek yazılan kompozisyonla ve şiirde içten yazılan duyguların merkezimizde kalan yaşlılarımıza okunduğunda çok duygulandıkları ve kendileri için yazılan kompozisyonlara çok sevindiklerini söyledi.Bu nedenle öğrencilere ve öğrencileri yetiştiren idareye, öğretmenlere çok teşekkür etti. Ayrıca Endüstri Meslek Lisesi idare ve öğretmenlerin hazırladıkları Anneler Günü Programında merkezimizde kalan yaşlı annelerimizi de davet etmeleri bizleri ayrıca sevindirdiğini söyledi.

 

Kompozisyonda ilçe ikincisi olan Merve GÜNDOĞDU"ya plaketini Sayın Uğur ÖZGÜN verirken; şiirde ilçe üçüncüsü olan Ömer ERGÜN"e plaketini okulumuz öğretmenlerinden Sayın İbrahim YILMAZ verdi.

 

Törende 11-15 Mayıs 2009 tarihlerinde düzenlenen 18.MEF-EBAV Araştırma Projeleri Yarışmasında Ankara"dan fizik dalında davet edilen tek okul olan Çubuk Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi 9.sınıf öğrencisi M. Raşid ATA ya katılım belgesi ve kuruma katılım plaketi verildi. Uluslararası bilim dünyasında Türkiye patentli proje ve buluşların sayısını artırmak amacıyla yola çıkan MEF Eğitim Kurumları"nın EBAV (Eğitim ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Vakfı) ile birlikte yürüttüğü Proje Yarışması sonucunda lise düzeyinde gençler sanayiye proje üretmeye başladı.Bu proje yarışmalarında iki yıldır hazırladığı projelerle davet alan Çubuk Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi her alanda en iyisi olamaya devam ediyor. Bu konuda Okul Müdürü Mehmet SAAT” İlçede,ilde, Türkiye"de en iyi olmayı kendine ilke edinen bir anlayışla bu tür proje yarışmalarında her zaman yer alacaklarını ve tam destek sağlayacaklarını söyledi. Ayrıca; MEF Eğitim Kurumları"nın, EBAV (Eğitimi ve Bilimsel Araştırmaları Destekleme Vakfı) ile birlikte yürüttüğü ve bu yıl 18.si düzenlenen Liselerarası Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye"de AR-GE faaliyetleri için gençleri teşvik eden önemli bir platform olduğunu bu nedenle sadece mesleki öğrenimi  değil fen öğrenimini de desteklemek, bu alanda yetenekli öğrencilerimizi bilimsel araştırmalara yönlendirmek ve onların “Geleceğin Bilim Adamları” olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla fizik, kimya ve biyoloji dallarında, lise ve dengi okul öğrencileri arasında düzenlenen Araştırma Projeleri Yarışmasına her zaman katılımın sağlanacağını söyledi. Türkiye"de bilgi üretimini teşvik eden bu tür  girişimler sayesinde gençlerimiz oluşturdukları projeleri sanayide uygulama şansı yakalıyorlar. Bu bizleri ayrıca mutlu ediyor.

 

Geçen yıl TUBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Proje Yarışmasında okulumuzdan iki projenin olması; yine 17. MEF-EBAV Araştırma Projeleri Yarışmasında bir projemizin olması bu sene de bir proje ile katılmamız ve fizik dalında Ankara"da davet edilen tek okul olmamız bu işe ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir.Okulumuz benzeri birçok çalışmanın sanayiye taşınmasına öncülük etmeye devam edecektir. Okul Müdürü Mehmet SAAT başarılarından dolayı öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederek sözlerini bitirdi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum