En Güzel Bahçe ve Balkonlar Yarışacak

En Güzel Bahçe ve Balkonlar Yarışacak

Çubuk'ta ilk defa bu yıl 'En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması' yapılacak. Yarışmaya son müracaat tarihi, 9 Temmuz 2010 olarak açıklandı.


Doğa sevgisiyle bütünleşen, beton görüntüsünden uzak, yeşil bir Çubuk oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışmada, başvuran bütün adresler dolaşılarak estetik, bitkiyle mekan uyumu, bitkiler arasındaki uyum, aksesuarların çeşitliliği, genel bakım ve-alanın doğru kullanımı gibi kriterler değerlendirilecek.

Bu faaliyetle çevre duyarlılığını artırmayı amaç edindiklerini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, çevre duyarlılığını teşvik etmenin sosyal bir sorumluluk olduğunu belirtti. Başkan Özden, 'Hayatı Yorgun Yaşamayanlar' sloganıyla Çubuk'ta bu yıl ilk defa hayata geçirecekleri projeye ilçedeki herkesin katılmasını istedi. 21.06.2010 tarihinde başlayıp 09.06.2010 tarihine kadar müracaatların Park ve Bahçeler Müdürlünde alınacağı yarışmada, 12.07.2010 tarihinde peyzaj mimarı,Şehir  plancısı ve Pak ve Bahçeler Müdüründen oluşacak jüri katılımcıların bahçe ve balkonlarında inceleme ile değerlendirme yapacak. Yarışmanın sonunda her kategoriye ayrı ayrı, en güzel bahçe ve balkon birincisine 3 çeyrek altın ve 25 adet gül, ikinciye 2 çeyrek altın ve 25 gül, üçüncüye 1 çeyrek altın ve 10 gül verilecek.

Ödüller, 26 Temmuz 2010 tarihinde Belediye Başkanı  Lokman Özden'inde katılacağı en güzel bahçede düzenlenecek bir törenle sahiplerine verilecek.

balkon.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.