Emekli Öğretmenler Onuruna Yemek

Emekli Öğretmenler Onuruna Yemek

Çubuk'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Sabah Atatürk Parkında bulunan Atatürk Anıtına çenek sunumu ile başlayan programlar, öğleden sonra Çubuk Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen törenlerle devam ederken akşam emekli öğretmenlerin onuruna verilen yemek ile son buldu.



-EMEKLİ ÖĞRETMENLER ÖĞRETMEN ADAYLARI İLE BULUŞTU



Çubuk"ta Milli Eğitim Müdürlüğü"nün düzenlediği genel kutlamanın yanında, okullarda da kendi bünyelerinde Öğretmenler Gününü okul aile birlikleri öncülüğünde kutladı. Bu kutlamalardan bir tanesi de Çubuk Anadolu Öğretmen Lisesindeydi. Okul Aile Birliği tarafından emekli öğretmenlerden Şeref ve Suna Kılıç çifti, öğretmen adayları ile buluşturuldu. Yıllarca öğretmenlik yapan çift, yaşadıkları tatlı ve acı anılarını öğrenciler ile paylaştılar.



-ÖĞRETMEN ZOR GÜNLERDE SIĞINILACAK BİR LİMANDIR



Köyde yoksul ailenin çocuğu olduğunu belirten Suna Kılıç, öğretmeninin sahiplenmesi ve destek olması ile bu günlere geldiğini anlatarak, ""Öğretmen kimi zaman aileden de daha yakındır. Öğretmen öğrenci için zor zamanlarda sığınılacak bir limandır. Bizler öyle gördük, gördüklerimizi öğrencilerimize uyguladık ve sizlerde bu şekilde olmalısınız"" şeklinde konuştu



Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen programa katılan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"de, öğretmen adaylarına yönelik yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Başkan Özden, ""Bu gün bu okuldaysam öğretmenlere verdiğimiz önem ve ehemmiyettendir. Geleceğimizi şekillendiren, şekillendirmeye devam eden öğretmenlerimiz ve şekillendirmeye talip öğretmen adaylarımızla olmaktan çok mutluyum""dedi





-BAŞKAN ÖZDEN OKULLARI ZİYARET EDEREK ÖĞRETMENLERİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI



Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Öğretmenler Günü münasebeti ile ilçede bulunan okulları ziyaret ederek, öğretmenlere ajanda hediye etti. Kendilerine yapılan ziyaretten ve verilen hediyeden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden öğretmenler, Başkan Özden"e teşekkür ettiler.



Öğretmenler ile bir süre sohbet eden Başkan Özden, öğretmenlerin istek ve taleplerini dinledi. Öğretmenlerin hiçbir şekilde hakkını ödemenin mümkün olmadığını söyleyen Özden,""Ben burada bulunan öğretmenlerimizin şahsında tüm öğretmenlerimizin günlerini en kalbi duygularımla kutluyor, saygılar sunuyorum""diye konuştu.





-24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇUBUK"TA ÖĞRETMENLERİN ONURUNA VERİLEN AKŞAM YEMEĞİ İLE DEVAM ETTİ



Belediye Başkanı Lokman Özden, özel bir restoranda emekli olan öğretmenlerin onuruna yemek verdi. Geceye, Kaymakam Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gürbüz, Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, emekli öğretmenler katıldı. Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, gece de yaptığı konuşmada öğretmenlerin öneminin büyük olduğunu belirterek, ''Öğretmenlik, dünyanın en önemli, onurlu ve zorlu işidir. Bu görevi yerine getiren öğretmenin emeğinin karşılığını, hiç bir maddi bedelle karşılamak mümkün değildir""şeklinde konuştu



Öğretmenin topluma örnek teşkil ettiğini ve her yaptığının da öğrenciler tarafından benimsendiğini ifade eden Başkan Özden, kendisinin de öğrencilik yıllarında biyoloji öğretmenini örnek aldığını söyledi. Öğrencilik yıllarında hareketli bir öğrenci olduğunu kaydeden Başkan Özden, bu yaşa geldiği halde halen öğretmenlerini gördüğü zaman yüzünün kızardığını ve ceketinin düğmesini iliklediğini kaydetti. Daha sonra Başkan Özden, böylesi bir anlamlı günde davete icabet ederek yemeğe katılan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.



Emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan emekli öğretmenlerden Nebahat Yalçın, Öğretmenler Günü nedeniyle emekli öğretmenleri hatırlayıp yemek programını düzenleyen Belediye Başkanı Lokman Özden"e teşekkür etti.



Konuşmaların ardından yemeğe katılan emekli öğretmenler mesleki hayatlarında yaşadıkları anıları anlatarak, göreve devam eden öğretmenlerle bir süre sohbet ettiler.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.