ELİBOL: “Demirtaş ve HDP çözüm sürecinin muhatabı değildir”

ELİBOL: “Demirtaş ve HDP çözüm sürecinin muhatabı değildir”

Ak Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çözüm sürecinin durduğu yönündeki açıklamasına tepki göstererek, Demirtaş ve HDP’nin çözüm sürecinin muhatabı olmadığını söyledi.

Ak Parti Ankara Milletvekili Adayı Nuri Elibol, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın çözüm sürecinin durduğu yönündeki açıklamasına tepki göstererek, Demirtaş ve HDP’nin çözüm sürecinin muhatabı olmadığını söyledi.
Seçim çalışmaları çerçevesinde Çubuk’ta çeşitli ziyaretlerde bulunan AK Parti Milletvekili Adayı Nuri Elibol, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın çözüm sürecinin dondurulduğu yönündeki açıklamasına ilişkin, çözüm sürecinin devam ettiğini kaydetti. Demirtaş’ın kime mesaj verdiğini merak ettiğini belirten Elibol, “Çözüm süreci konusunda Demirtaş’ı samimi bulmuyoruz, çözüm sürecinden yana bir tavrı olduğunu düşünmüyoruz. Çözüm sürecini düşünen bir insan Kobani olaylarını başlatır mıydı? 6-7 Ekim Kobani olaylarını tertipleyen ve tetikleyen Demirtaş’ın kendisidir. 60 insanın kanı Demirtaş’ın eline bulaştı. Bunu yapan bir kafa çıkmış çözüm sürecinin dondurulduğundan bahsediyor. Onların cephesinde dondurulmuş olabilir ama bizim tarafımızdan dondurulmuş bir şey yok. Biz milletimizle birlikte bu süreci devam ettiriyoruz. Bu sürecin muhatabı Demirtaş ve HDP değil, HDP olsa da olmasa da çözüm sürecini devam ettiriyoruz. Bizim muhatabımız halkımızdır. HDP’nin olmaması seçim sürecini daha da hızlandırır” dedi.
ÇUBUKLU AVCILARDAN ELİBOL’A DESTEK
Çubuk ziyaretinde Çubuk Avcılar Derneği tarafından düzenlenen etkinliği katılan Elibol, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş ile birlikte av meraklılarının heyecanlarına ortak oldu. Avcılarla birlikte atış yapan Elibol, avcıların Çubuk’ta talep ettikleri poligonun yapılması için ön ayak olacağını kaydetti. Elibol, “Av silahlarına yüzde 20ÖTV uygulanıyor. Avcılık Avrupa ülkelerinde zengin sporu olabilir, Türkiye’de zengin sporu değil. Av silahlarının üzerindeki ÖTV’nin kaldırılması lazım” diye konuştu.
Gökçedere köylüleri tarafından düzenlenen yağmur duası etkinliğine katılan Elibol, burada köylülerle birlikte bereket duası etti. Elibol, daha sonra Karagöl’de Ankara’da yaşayan Kahramanmaraşlılar tarafından düzenlenen piknik etkinliğine katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.